XS
SM
MD
LG

Razvojni put Bovling kluba Crvena zvezda

Bovling klub Crvena zvezda

Sezona Prve lige u bovlingu, za takmičarsku 2020/2021. godinu je završena. O finalistima plej-ofa, Metalcu iz Šimanovaca i novosadskoj Fortuni, manje-više sve je rečeno. U sportskoj javnosti, koja prati ovaj sport, nepodeljeno je mišnjenje: BK Crvena zvezda je najprijatnije iznenađenje! Razlog više za razgovor sa kapitenom Zoranom Tanasićem.

Posle poduže pauze, ovaj uzoran sportski kolektiv se „reaktivirao“.

 - Poslednja sezona u kojoj smo se takmičili bila je u 2013/2014. takmičarskoj godini – počenje kapiten Tanasić – Zbog finansijskih problema, od tada nismo bili među prvoligašima. Prošle godine, nekoliko bovling igrača, „vatrenih zvezdaša“, odlučilo je da pomogne klubu, odn. da samofinansira svoje nastupe, što je omogućilo povratak na prvoligašku scenu. Trenutno, imamo šest članova. Naš najbolji igrač je Đuro Perić, prekaljeni prvoligaški igrač, dugogodišnji član šimanovačkog Metalca. Ostali su dosta mlađi po stažu. Većina je do skoro igrala za druge klubove, ali mali broj mečeva. Naš najmlađi član Marko Tanasić ima 22 godine, Dejan Šarić 30, Predrag Stefanov 40, Miloš Pajić 41 i Zoran Tanasić 56 godina. Generalno, iza nas je veoma uspešna sezona. Kao početnici znali smo da će biti teško. Verovali smo da možemo ostvariti 6 – 8 pobeda i da na kraju zauzmemo deveto mesto, odn. da iza sebe imamo dve eklipe. Međutim, sa 10 pobeda, plasirali smo se na sedmo mesto. Mora se priznati da nismo počeli dobro. Imali smo seriju od 7 vezanih poraza. Ali, posle prve pobede nad ekipom Aes Sedai, dobili smo na samopouzdanju i počeli sa mnogo boljim igrama. To nam je omogučilo da u poslednjih 13 utakmica, imamo 10 pobeda.

  Interesantno je da je BK Crvena zvezda većinu utakmica dobila kao gost, odn. na podlogama rivala,

  - Na to smo posebno ponosni – ističe Zoran Tanasić – To je odlika ekipa koje igraju „ravno“. U našoj ekipi samo je Stefanov „huker“, pa se zbog toga relativno lako prilagođavamo na protivničke paterne (podloge). Ono što bih posebno ostakao je da smo uspeli da dobijemo sve ekipe izuzev prve dve, Metalac i Fortunu. Međutim, i tu smo bili blizu pobeda. Protiv Metalca smo vodili 6:2, ali su nas dobili na iskustvo. S druge strane, protiv Fortune smo imali više srušenih pinova, ali smo izgubili 9:7, što je retkost.

  Gde vidite BK Crvenu zvezdu u bližoj i daljoj budućnosti?

  - Prevashodni cilj je da ostanemo na okupu – ne krije Tanasić – Treniraćemo i dalje marljivo i raditi  maksimalno na podizanju samopuzdanja. Ambicije su nam šampionske! Da li će to biti u narednoj ili u nekoj drugoj sezoni, videćemo! Možda bude i promena u igračkom kadru. Koristim priliku da se javno zahvalim gospodinu Miroslavu Macuri, predsedniku Kuglaškog kluba Crvena zvezda, koji nas je podržao i omogućio da se takmičimo u Prvoj ligi.

  Đuro Perić (73), iako najstariji prvoligaški igrač, davao je „poseban ton“ igri BK Crvena zvezda.

  - Prihvatio sam poziv da se priključim mladoj ekipi, bez preteranog iskustva – kaže Đuro Perić – Posle mog dolaska, od 13 utakmica dobili smo 10! Verujem da bi učinak ekipe bio još bolji, da smo sve vreme bili kompletni. Ubeđen sam da će sledeće godine biti još bolje. Što se moje karijere tiče, treba poštovati zahteve tela! Želja za dokazivanjem se ne smanjuje! Još samo da zdravlje posluži.

  Eto, to je pričao o Bovling klubu Crvena zvezda. Nije baš originalno, ali, ona je "pravi spoj mladosti i iskustva“! Ekipa je bez kompleksa, ambiciozna. Koliko ambicije imaju osnovu? Vreme će pokazati!

Zoran Tanasić, kapiten BK Crvena zvezda

Đuro Perić, prkosi godinama