XS
SM
MD
LG

Timok ponovo prvoligaš

Veliko slavlje u Zaječaru usledilo je nakon poslednjeg zvižduka najboljeg srpskog sudije Novaka Simovića. “Timok” je ponovo prvoligaš!!!… orilo se pod Kraljevicom. Punih 10 godina su zaječarci čekali da se vrate u profesionalni rang takmičenja gde mu je odavno bilo i mesto. Možda je bilo nepravedno što je odlukom Kriznog štaba došlo do popuštanja mera i omogućeno prisustvo publike na sportskim događajima tako da su oko 200 veoma glasnih navijača bili Timokov 12 igrač. Ovu privilegiju nisu imali gosti pre samo četiri dana.

Gosti iz Požege su od starta krenuli na sve ili ništa. Već u 2. minutu Veljko Bogićević koristi grešku domaćina ali šutira pored stative golmana Aleksandra Jovanovića. U 16. minutu Timok je uzvratio preko Ivana Davidovića ali i ovaj šut ide pored same stative golmana Nikole Tasića. Pokušaj mladog Strahinje Tošića u 19. minutu i Veljka Bogićevića u 36. minutu bili su lak plen za golmana Jovanovića. Pred sam kraj prvog dela zaječarci su pokušali iz prekida da ugroze gol gostiju ali nakon centaršuta Igora Pantića požežani su lako izneli loptu iz svog šesnaesterca.

Drugo poluvreme je krenulo sa dosta uzbuđenja i dva brza gola. Nakon dodavanja, kapitena Timoka, Miloša Cvetkovića u 54. minutu lopta je došla do imenjaka Roševića koji nije oklevao i levom nogom je poslao u mrežu Sloge. Gosti su na trenutak zastali, misleći da je ofsajd, ali sudije su ovoga puta bile u pravu. Samo što su krenuli sa centra igrači Sloge su pojačali “tempo” i pojačali pritisak na gol Timoka. Slobodan udarac sa leve strane izveo je Miloš Ristić a golman Aleksandar Jovanović je kratko odbio loptu do Željka Tasića koji iz blizine poravnava rezultat. Nakon 57. minuta i izjednačenja na 1:1 drastično opada “tempo” jer su obe ekipe vidno umorne. Beležimo prodor Ivana Davidovića po desnoj strani u 70. minutu ali nije mogao sam da se izbori sa odbranom Sloge. U 76. je Stefan Knežević prošao po levoj strani i odlično centrirao ali je rezervista Nemanja Lapčević sa 5-6 metara u trku šutirao pored gola. Do kraja utakmice igrači Sloge su pokušavali dubinskim lopta da dođu do pobede ali nisu imali sreće da ugroze gol zaječaraca.

Timok je prošle godine (kao drugoplasirani u zoni “Istok”) na mala vrata ušao u Srpsku ligu Istok i nakon 38 utakmica u prvenstvu i 2 u baražu od jeseni će igrati Prvu ligu Srbije. Veoma kvalitetna ekipa Sloge iz Požege definitivno je dominirala u Srpskoj ligi Zapad ali izgleda da ih je neočekivani poraz na domaćem terenu od pre četiri dana poremetio tako da će sačekati novu šansu za veći rang.

TIMOK 1919 – SLOGA 1:1 (0:0)

Gradski stadion u Zaječaru. Gledalaca oko 200. Sudija Novak Simović (Lovćenac), pomoćnici Nikola Đorović (Kragujevac) i Miloš Simović (Lovćenac). Strelac Miloš Rošević u 54. minutu za Timok 1919 i Željko Tasić u 57. minutu za Slogu. Žuti kartoni: Aleksandar Jovanović, Stefan Knežević, Ivan Davidović, Miloš Cvetović, Miloš Gardić, Aleksandar Trifunov (Timok 1919), Borko Nikolić, Veljko Plazinić, Strahinja Tošić, Đorđe Glišović, Radoslav Vlašić, Željko Tasić (Sloga)

TIMOK 1919: Jovanović, Marko Cvetković, Knežević, Pantić, O. Nikolić (U. Nikolić), Dragićević, Rošević (N. Ristić), Davidović (Lapčević), Rudić (Trifunov), Miloš Cvetković, Gardić
SLOGA: N. Tasić, Kolarević (Šarčević), Nikolić, Ristić, Jovanović, Plazinić (Janković), Tošić (Lukić), Glišović, Vlašić, Ž. Tasić, Bogićević