XS
SM
MD
LG

Morati vređaju porodicu

Alvaro Morata, napadač španske selekcije, izjavio je da je njegova porodica pretrpela uvrede i pretnje zbog toga što neki navijači nisu zadovoljni njegovim učinkom na terenu.

Napadač Juventusa je propustio nekoliko prilika na Evropskom prvenstvu, a promašio je i penal protiv Slovačke. Na utakmici protiv Poljske bio je strelac jedinog gola koji je njegov tim postigao u prva dva meča na turniru.

"Razumem kritike zbog toga što ne postignem gol. Ja sam toga veoma svestan i to prihvatam, ali voleo bih da se ljudi stave u moju poziciju, da shvate kako je to kada vam prete i kada vam vređaju porodicu. 'Nadam se da će ti deca umreti', jedna je od stvari koje čujem. Morao sam da sklonim telefon", rekaoje Morata za radio Kadena Kope.

"Moja deca idu na utakmice sa dresovima sa mojim imenom. Da, njima isto govore svašta, mojoj ženi, takođe. Razumem kritike kada ne radim svoj posao kako treba, ali postoji granica."

Luis Enrike je jasno stao u odbranu svog fudbalera u nekoliko navrata.

"Morata i njih još deset", odgovorio je kada su ga, uoči duela sa Poljskom, pitali za sastav tima.

Pojedini španski navijači su i uoči početka turnira, tokom prijateljskog meča sa Portugalijom, pevali podrugljive pesme Morati.

On će, potvrdio je Juventus nedavno, provesti još jednu sezonu na pozajmici iz Atletiko Madrida. Prošle sezone je u Seriji A postigao 11 golova.