XS
SM
MD
LG

Prvi put Memorijal "Slobodan Malešev Bobica"

Tri prvoplasirane ekipe poslednjeg turnira sa organizatorima - foto: V. Jankov

Tradicionalni, sedmi po redu, humanitarni turnir u uličnom basketu održaće se od sutra do nedelje na gradskom trgu u Bečeju. Organizatori su Košarkaški klub Bečej i Kancelarija za made opštine Bečej, koji su odlučili da turnir od ove godine bude Memorijal "Slobodan Malešev Bobica" u znak sećanja na prerano preminulog novinara, fotoreportera i humanistu.

- Bobica je bio entuzijasta i čovek velikog srca, koji je pomagao drugima dok se i sam borio za svoj život, naglašava član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport, turizam i odnose s javnošću Dane Madić. Imajući u vidu koliki broj događaja, ne samo sportskih, je fotoaparatom propratio i svojim delom pomogao, ovo jenajmanje što smo mogli da uradimo, uz saglasnost njegove porodice, kako mulik i delo ne bi bili zaboravljeni.

Turnir će se, kao i ranijih godina, održati na platou ispred Gradske kuće Bečej. Organizator je obezbedio profesionalnu podlogu koja se koristi u igri basketa „tri na tri“, lopte, majice, robne nagrade za takmičare i publiku, kao i montažne tribine za ljubitelje košarke.

- Prijavilo se 16 ekipa iz Bačkog Gradišta, Bačkog Petrovog Sela, Vrbasa, Zrenjanina, Novog Kneževca, Novog Sada, Srbobrana i, naravno, Bečeja, koje će biti podeljene u grupe. Utakmice se igraju od 18 sati. Petak i subota su predviđeni za grupnu fazu, a u nedelju će se igrati završnica turnira. Posle četvrfinalnih utakmica u nedelju, održaće se atraktivno takmičenje u ubacivanju "trojki", saznali smo od sekretara KK Bečej Marka Vukovića.

Organizatori turnira u "street basketu" odlučili su da sav prihod od kotizacije, nagradnih igara, prodatih majica i dobrovoljnog priliga na samom Memorijalubude usmeren za lečenje mlade Bečejke Ljiljane Džilitov, koja boluje od cerebralne i dečije paralize, vezana je za invalidska kolicai novacjoj je potreban za lečenje i rehabilitaciju.