XS
SM
MD
LG

Kraljevčani očekuju medalju iz Tokija

Zlatna košarkašica u razgovoru sa gradonačelnikom Terzićem i pomoćnikom Radevićem

Za razliku od košarkaša, srpske košrkašice su se na OI plasirale na vreme,a onda usmerile svu snagu na prvenstvo starog kontinenta. U Španiji su izabranice Marine Maljković blistale, osvojile zlatnu medalju, a jedna od najboljih igračica na tom prvenstvu bila je rođena kraljevčanka Nevena Jovanović. Prvi čovek grada dr Predrag Terzić i njegov pomoćnik za sport Nikola Radević organizovali su prijem za našu zlatnu košarkašicu.

Verujem da su svi Kraljevčani, kao i svi građani Srbije, pratili utakmice naše ženske košarkaške reprezentacije na EP u Španiji. Navijali smo maksimalno, malo se i nervirali u završnicama nekih utakmica, ali se pokazalo da su devojke pod stručnim vođenjem Marine Maljković najbolje u Evropi i doneli su nam veliku radost. Kraljevo je sportski grad, važan deo naše zlatne reprezentacije košarkašica jeste Nevena Jovanović, naša Kraljevčanka koja od danas počinje sa pripremama za OI u Tokiju. Nadam se da će naša zlatna heriona sa svojim saigračicama biti na visini zadatka i da će u naš grad stići još jedna medalja – naglasio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Dres na poklon gradonačelniku od zlatne košarkašice

Posle dugog, srdačnog razgovora, gde su teme bile ne samo sportske, Nevena Jovanović je dobila na poklon buket cveća i sat sa simbolima rodnog grada. Naša zlatna košarkašica je uzvratila dresom reprezentacije u kojem je stigla do najsjajnijeg odličja na EP.

Sat sa motivima Kraljeva u pravim rukama - poklon prvog čoveka grada na Ibru Neveni Jovanović

Drago mi je što sam sa medaljom iz Španije nastavila niz koji su započeli brojni sportisti iz Kraljeva u državnom dresu. Zahvalila bih se mojim Kraljevčanima na velikoj podršci koju su pružali sve vreme trajanja EP u Španiji, to je mojim saigračicama i meni mnogo značilo. Nadam se da na ovom nećemo stati, da sledi osvajanje novih medalja, ne samo sa moje strane, već svih mojih kolega, sugrađana, takođe reprezentativaca u drugim sportovima – sa uvek prisutnim osmehom napomenula je Nevena Jovanović, zlatna košarkaška reprezentativka iz Kraljeva.

Od danas je Nevana Jovanović na priprema za OI,a očekivanja su uvek najveća.

Poslednjih godina pravimo velike rezultate u ženskoj košarci i naravno da su nam i očekivanja pred Olimpijadu najveća. Ne zavaravmo se da će biti lako, to je planetarno najjače takmičenje, mnogo je kvalitetnih ekipa. Ipak, mi uvek gledamo samo u svoje dvorište, bavimo se svojom igrom, ne zanimauu nas drugi timovi. Ako budemo igrali kao u finalu EP, nema razloga da se plašimo bilo kog rivala. Igraćemo hrabro, punog srca kao i do sada, pa šta nam bog da – zaključila je Nevena Jovanović.

Očekujemo da će u Tokiju naša ženska košarkaška reprezentacija stići do medalje i da ćemo ponovo imati priliku da se družimo sa zlatnom Nevenom Jovanović.

Zlatna medalja na poklon gradu i Srbiji

NjIMA JE NAJTEŽE!

Naša reprezentativka je mirno odgovorila na pitanje o neuspehu muške reprezentacije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Još je sve taze, vidim da su krenuli razni komentari. Trab stati na loptu, znam da je momcima iz reprezentacije najteže, oni su najviše želeli dobar rezultat i plasman u Tokijo. Prosto, nije bio dan za tako nešto, mnogo zavisi od sreće i protivnika. To je vrhunska grupa igrača, oni ne mogu da zaborave da igraju, ubeđena sam da će se vratiti još jači – rekla je Nevena Jovanović.