XS
SM
MD
LG

Pećinački Donji Srem 2015 započeo prireme

Dogovor pred izlazak na teren

 

Nova liga, novi izazov

  Oživelo je igralište na pećinačkoj „Suvači“. Novi zonaš, Donji Srem 2015, započeo je s pripremama za debitansku sezonu u Vojvođanskoj ligi – Jug. Predsednik kluba Miloš Gmizić i trener Zdravko Trivković, izvršili su prvu prozivku igrača. Pored uobičajenog upoznavanja i razgovora, izašlo se na pomoćni teren Sportskog centra „Suvača“ i odradio prvi radni dan.

  Za čelnike kluba nije bilo odmora. Od revanš utakmice baraža za popunu Vojvođanske lige – Jug prošlo je tek dve nedelje.

  - Sami smo krivio što smo imali kratku pauzu – priznaje predsednik Gmizić – Da smo iskoristili šanse koje smo imali, ne bismo morali igrati utakmice baraža. Za nas u upravi, ali i za trenera, pauze nije ni bilo. Što se kadrovskih promena tiče, ekipu su za sada napustili: Čučković, Krivokuća i najverovatnije kapiten Mitrović. Doveli smo šest novih igrača. No, o tome, kada se sve završi. To nije kraj, jer su u toku pregovori sa još nekoliko zanimljivih fudbalera.

  Pred mladim trenerom, Zdravkom Trivkoviićem, je novo liga, novi izazov.

  - Liga u koju smo ušli je poprilično jača od predhodne – tvrdi trener Trivković – Moramo mnogo više raditi. Očekuje nas do prvog jesenjeg kola, sedam kontrolnih utakmica. Ambicije su, kao i prošle godine, da budemo stabilan klub.

  U ovoj generaciji fudbalera Donjeg Srema 2015 jedan od iskusnijih fudbalera je Slobodan Jurišić.

  - Dobro sam upoznao sredinu,, mentalitet ljudi – kaže Jurišić – Došao sa u Pećince u polusezoni 2019/2020. godine, kada nas je korona sprečila da se plasiramo u viši rang. Na žalost, prošlo prvenstvo nismo započeli sjajno. Na zimsku pauzi smo otipli sa devet bodova zaostatka iza lidera, odn. šest iza drugoplasirane ekipe. Dobro smo se pojačali, pregrupisali. Novi trener Zdravko Trivković nas je „dobro zategao“ Iako je malo ko verovao za nas, došli smo do konačnog cilja. Drago mi je da je gro igrača, koja je iznela sezonu, ostala na okupu. Uz pojačan rad i sveže snage, vidim Donji Srem 2015 u gornjoj polovini tabele

Od starta žestoko