XS
SM
MD
LG

Kanu sprint: Novaković u A, N. Moldovan u B finalu

LONDON 10.avgust (Info centar).- Srpski kajakaš Marko Novaković plasirao se u A finale na olimpijskoj regati u Londonu u disciplin kajak K – 1 200 m pošto je u polufinalnoj trci osvojio treće mesto sa 36,293 minuta.

Rivali u finalu 11. avgusta biće mu Salahov (Rusija), Dudaš (Mađarska), Kravioto Rivero (Španija), Mekiver (V. Britanija), De Jonge (Kanada), Bomon (Francuska) i Rauh (Nemačka).

U kvalifikacijama Novaković je bio drugi u grupi sa 35,212 sekundu. Britanac Mekiver je sa 35,087 pobedio i postavio najbolje olimpijsko vreme.

Srpska kajakašica Nikolina Moldovan veslaće 11. avgusta u B finalu u disciplini kajak K – 1 200 metara. U polufinalnoj trci plasirala se na četvrto mesto sa 42,394 sekunde. Prolazile su po dve najbolje iz tri trke i još dve trećeplasirane po vremenu. Rivalke će joj biti Horman (Nemačka), Ponomarenko Janić (Slovenija), Amador (Kuba), Kitamoto (Japan), Nikols (Australija), Mikonen (Finska) i Kmetova (Slovačka).

Nikolina Moldovan je u kvalifikacionoj trci zauzela drugo mesto sa 35,212 sekunde. U kvalifikacijama Nataša Janić (Mađarska) je sa 41,221 sekunde postigla najbolje olimpijsko vreme.