XS
SM
MD
LG

Lazetić: TSC je jedan od najozbiljnijih protivnika u ligi

FK Metalac Press

Metalac će sutra, prvi put od uvođenja zabrane masovnih okupljanja zbog pandemije korona-virusa, izaći pred svoju publiku u Gornjem Milanovcu, i to protiv TSC-a iz Bačke Palanke. Za trenera Žarka Lazetića i gotovo ceo tim, ovo je zbog toga neka vrsta nove premijere na domaćem terenu. Gledaoci će konačno moći da ih uživo pozdrave i neposredno vide kako to igra tim, koji im je prošle sezone dobrim rezultatima donosio toliko radosti putem malih ekrana.

FK Metalac Press

- Prvo na šta pomislim o toj utakmici je što će posle skoro godinu i po dana biti publike na našem stadionu. Svima nam je za to vreme bilo teško da igramo i bavimo se ovim poslom bez njih na tribinama, jer fudbal se igra za navijače. Srećni smo svi zbog toga, i nadam se da će Milanovčani doći u što većem broju da podrže ove mlade momke i da nam pomogne na toj utakmici, - poručio je Lazetić. On dodaje da gledaoci sutra svakako mogu da očekuju ambiciozan Metalac, u odličnom momentu posle igre kakvu su pružili u prvom kolu protiv Radnika, bez obzira što je u Surdulici nedostajalo golova; Metalac konkretan napred, sa što više lopte u svom posedu, kako je rekao.

 

- Sigurno će biti i delova utakmice kad ćemo biti niže i morati da se branimo, ali verujem da će momci, posle pozitivnog ishoda u prvom kolu, uz taj žal što snimo pobedili, biti na visokom nivou, biti za stepenik bolji nego tada. To je neophodno kako bismo sa ovakvim protivnikom mogli da se takmičimo i dođemo do povoljnog rezultata, - kaže Lazetić i dodaje o protivniku: - S punim respektom dočekujemo ekipu TSC-a. To je sigurno jedan od naših najozbiljnijih protivnika u ovoj ligi, u svakom smislu. Oni sigurno spadaju u tri ili četiri najorganizovanija kluba u Srbiji, vodi ih bivši selektor nacionalng tima, i to što je on tu velika je stvar uopšte za naš fudbal. Tim koji nisu mnogo menjali, ozbiljni su igrači tamo, imaju jasno definisan način igre. Izrazili su svoje ambicije da se ove godine bore za Evropu, i sve to govori da ćemo imati jako težak zadatak na ovoj utakmici, - ocenio je šef struke milanovačkog superligaša. Iz veznog reda, novajlije od letos poručuju da će ići na sva tri boda u nedelju. Vasilije Đurić prvi put izlazi na teren Metalca u zvaničnoj, prvenstvenoj utakmici.

- Travnata podloga je potpuno nova, navijači ponovo dolaze, sve je tu da nas motiviše na pobedu. TSC je odlična ekipa, mislim da su jači nego prošle sezone, ali mi ćemo nastaviti sa svojom igrom. Bili smo dobri i u Surdulici, falio je taj gol, ali ne odustajemo. Igra se lep fudbal, trener Lazetić to traži, nema trošenja i ispucavanja lopti uzalud, igramo što više od noge do noge, hoćemo loptu u svom posedu. Kompaktni smo i ako se ponovi igra kao protiv Radnika, uz to da je krunišemo pogocima, imaće svi razloga da budu zadovoljni Metalcem, - poručio je Đurić. Na TSC, jedan od samo 5 timova koji su u prvom kolu osvojili sva tri boda, Metalac izlazi bez povređenog kapitena Mlađovića, dok je i Vlalukin pod znakom pitanja. Kako kaže Lazetić za njega, rovit je, propustio je neke treninge, ali se vraća u ritam i tek će se videti koliko u nedelju može da doprinese. S druge strane, tim je, prema njegovim rečima, cele prethodne sedmice odlčno trenirao, prošao detaljne analize remija u Surdulici i igre TSC-a; biće, kako kažu u štabu, spremni da idu na pobedu i pruže publici dobru utakmicu za gledanje. Meč počinje u 18. 55h.

 


Vojvodina 0 : 2 Partizan
Voždovac 2 : 1 Proleter
Novi Pazar 2 : 2 Čukarički
Metalac 2 : 4 TSC
Kolubara 1 : 1 Radnik
Radnički (N) 4 : 2 Napredak
Radnički 1923 3 : 2 Spartak ŽK
Crvena zvezda 1 : 0 Mladost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 2 2 0 0 6
2 TSC 2 2 0 0 6
3 Radnički 1923 2 2 0 0 6
4 Radnički (N) 2 1 1 0 4
5 Čukarički 2 1 1 0 4
6 Crvena zvezda 2 1 1 0 4
7 Napredak 2 1 0 1 3
8 Voždovac 2 1 0 1 3
9 Radnik 2 0 2 0 2
10 Spartak ŽK 2 0 1 1 1
11 Novi Pazar 2 0 1 1 1
12 Metalac 2 0 1 1 1
13 Vojvodina 2 0 1 1 1
14 Kolubara 2 0 1 1 1
15 Mladost 2 0 0 2 0
16 Proleter 2 0 0 2 0