XS
SM
MD
LG

Dve provere protiv Maroka u Vršcu, Srbija solidna

Foto: FSS

Futsal reprezentacija Srbije odigrala je dve pripremne utakmice sa reprezentacijom Maroka u Vršcu (bez prisustva publike).  Novi selektor Dejan Majes je iskoristio ove utakmice da isproba neke nove stvari, testira nove igrače, ali svakako da ne može biti zadovoljan rezultatom.

U prvom susretu reprezentacija Srbije je poražena 4:8, iako su vodili 3:1 na poluvremenu i delovali veoma dobro na terenu. Ne znamo šta se desilo u nastavku, ali primiti čak 7 golova na svom terenu od solidne (ali ništa više od toga) reprezentacije Maroka za poluvreme, jednostavno ne bi smelo da se dešava.  Za naše momke strelci su bili Rajčevič (4’44’’), Petrov (8’27’’), Lazarević (17’12’’ i 30’16’’)

Srbija: Momčilović, Tomić, Lazarević, Petrov, Rajćević, Josimović, Aleksić, Stojčevski, Ramić, Lazić, Milosavljević, Stojković, Radovanović, Vukadinović Maroko: Anbia, Saud, El Ajani, Huad, Kniad, Šeridu, El Mazrai, Borite, Amazal, Bumezu, Maimon, Buhres, Sena, Buizid.

U drugom susretu, odigranom takođe u Vršcu, rezultat je bio 3:3 ; Obe ekipe su mogle i do pobede u samom finišu, ali po svemu prikazamom, možda i najpravedniji ishod ovog meča.

Srbija: Momčilović, Popović, Lazarević (8’35’’ i 26’36’’), Rajčević, Radovanović, S. Tomić, Aleksić, Lazarević, Petrov, Milovac, Stojčeski, Ramič, Milosavljević (30’11’’), Vukadinovič.

Gosti iz Maroka su igrali u istom sastavu kao i u prvoj utakmici, a strelci na ovom meču su bili Buizid (7’31’’), Saud (13’02’’) i autogol Popovića (32’02’’).

Bile su ovo kvalitetne provere i dobre opomene pred svetsko prvenstvo u Litvaniji, a podsećanja radi naša reprezentacija se nalazi u veoma jakoj grupi u kojoj su još i Argentina, Iran i SAD.