XS
SM
MD
LG

Ponovo radi Fantazi

Moja ekipa za start sezone

Pauza je istekla i vrijeme je za novu sezonu Premijer lige. Samim tim, vrijeme je i za nova Fantazi uzbuđenja. Kao i protekle dvije sezone, i ove sezone za sve pratioce našeg portala biće otvorena liga u kojoj će se moći besplatno takmičiti. Nagrada nema ali je zabava zagarantovana.

Što se samog Fantazija tiče, stvari se polako vraćaju u normalu. Sezona kreće na vrijeme a ne kao prošle godine u septembru. Samim tim, neće biti toliko gusto i neće biti tolike konfuzije a valjda će i situacija sa virusom ostati normalna i valjda neće biti nekih tektonskih poremećaja.

Za uspjeh u sezoni, ključno je postaviti stvari na pravo mjesto od starta. Ključno je da odredite formaciju u kojoj ćete igrati za početak. Kako god se okrene, djeluje da je idealna formacija sa dva napadača. Ja sam se opredijelio za 3-5-2 ali ima rezona i za 4-4-2 pogotovo radi jeftinih a odličnih opcija u odbrani.

Nakon formacije, ključno je odabrati igrače koji će vam biti u timu cijele sezone, izuzev da dožive povrede. Meni su to Salah, Bruno, Šo, Sančez a veoma stabilni u mojoj ekipi su i Toni i Ings. Obojica imaju sjajan raspored na startu sezone a cijene su im prihvatljive. Siti sam odlučio pokriti sa Marezom jer mi djeluje da će sigurno igrati na startu a ne očekujem bar u prvom kolu da će imati eksploziju bodova. Za kasnije ćemo vidjeti, ako vidim da je Griliš Standardan, ubaciću ga umjesto Mareza jer je jeftiniji a ako bi doveli Kejna, onda bih prilagodio ekipu tako da kroz dva transfera dođem do njega.

Takođe, nije loše praviti ekipu za prva 3-4 kola a onda upaliti Vajld Kard. Naravno, ne morate nužno paliti nakon 3-4 kola Vajld Kard ako vam ekipa i dalje bude djelovala dobro i ako mognete kroz maksimalno dva transfera popraviti loše stvari ako ih bude bilo.

Svakako da je najbitnije ubosti ''diferentiale'' odnosno igrače koji prave razliku. Hakim Zijeh je imao šansu biti takav radi sjajne forme. Ali dolazak Lukakua a i povreda Zijeha, eliminišu Marokanca iz ovakvih kombinacija.

Jedan od igrača koji mogu praviti razliku je Nikola Pepe. Pepe je odigrao dobro završnicu prošle sezone a na početku bi bar trebao biti standardan. Istini za volju, Arsenal ima težak raspored u drugom i trećem kolu ali ako se gleda dugoročno, Pepe sa 7,5 miliona se može isplatiti. Lukas Moura bi mogao isto tako praviti razliku, pogotovo ako Kejn ode jer je imao odlične pripreme. Zvuči nevjerovatno ali bi Hames mogao biti možda i najbolji igrač sa kojim ćete praviti razliku.

Košta sedam miliona što je za njega sitnica. Raspored na startu im je odličan a i nekako mislim da će opet dobro krenuti pa će kasnije pasti. U ofanzivnom dijelu nema Rišarlisona na startu vjerovatno jer je igrao na olimpijskim igrama a povreda muči Kalverta. U prevodu, ako nešto urade u ofanzivi, Hames bi morao biti umiješan u to. On je kod mene u timu i sa njim ću pokušati napraviti razliku. A čak i da ne prođe kako treba, ima dosta opcija koje mogu ući umjesto njega. Rafinja prije svih.

Naravno, moramo se dotaći i igrača koji su jeftini. Pogotovo u odbrani imamo dosta takvih opcija. Cimikas je neko ko bi morao bar u prvih par kola igrati. Robertson je povrijeđen a jedini pravi lijevi bek je Cimikas koji košta četiri miliona. Naravno, može Milner igrati lievog beka ali s obzirom na odlične pripreme Grka, isplati se rizikovati. Pored njega, isto košta i Amarti koji je siguran u Lesteru nakon povrede Fofane a i igrao je odlično protiv Sitija u Komjuniti Šildu. Istu cijenu ima i Hever iz Vulvsa ali oni imaju težak raspored u prva tri kola. Mada, svakako vam se može isplatiti kao recimo peti defanzivac.

Trebate pratiti i transfere. Eventualni dolazak Kejna u Siti, mijenja mnogo toga. On tada postaje igrač kojeg morate imati a Moura postaje opcija sa kojom se može praviti razlika. Moj plan negdje i jeste ako dođe do ovog transfera, da za Mareza i Ingsa dobijem ovu dvojicu. Takođe, treba ispratiti Ejbrahama. Ako ode u Arsenal za cijenu od 6,5 miliona na Fantaziju, postaje odlična opcija. Što se tiče nekih pridošlica, sa Sančom treba sačekati jer je tek neki dan odradio prvi trening dok bi Ben Vajt poslije trećeg kola mogao biti odličan izbor. Raspored dobar a on košta 4,5 miliona.

I za kraj, ostavljamo vam kod naše lige u kojoj je već skoro 300 igrača. Kod lige je lciuh7.