XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Rakićeva 40, Mijatović 45. na EŠ u Gracu

Na Šampionatu Evrope u plananinskom biciklizmu u Gracu u Austriji, mlada srpska reprezentativka iz BK Novi Sad Milica Rakić zauzela je 40. mesto u konkurenciji 60 biciklistkinja u kategoriji do 17 godina u kros kantri marationu. Pobedila je Nađa Hegli iz Austrije.

U konkurenciji do 15 godina Aleksandar Mijatović osvpjio je odlično 45. mesto, a Marko Kasapović 51. od 90 biciklista.

- Rakićeva je izvanredno vozila, ali joj je slaba strana spust. Na početku spusta bila je 31. a potom je do kraja pala na 40. poziciju – kaže selektor Nemanja Vajs.- Ponovo nas teraju maleri, posebno u kategoriji do 17 godina. Milutin Zeljković i Daniel Njiradi su imali gumi defekte i izgubili mnogo vremena završivši na 115. i 119. mestu. Daniel Njiradi je bio 99. u konkurenciji 119. biciklista. Pobedio je Feliks Ricinger iz Austrije. Mijatović je pao na spustu u trci do 15 godina, kada je delio 37. poziciju, izgubio je dosta minuta ali je bio veoma borben i vratio se u trku ušavši na kraju u prvu polovinu plasiranih. Nedostaje im isustvo, ne znaju kako da voze u masi od sto vozača. Moraju da budu mnogo agresivniji.

U tri srpske reprezentacije su - kategorija do 17 godina, prvi tim: Jelena Erić, Aleksandar Roman i Milutin Zeljković, drugi tim: Milica Rakić, Daniel Njiradi, Filip Vučković, do 15 godina (samo jedna ekipa): Ojdana Stanković, Marko Kasapović i Aleksandar Mijatović.

Poslednjeg dana Šampionata Evrope je olimpijska kros kantri trka. Učestvuje114 ekipa sa 342 takmičara i takmičarke iz 20 zemalja.