XS
SM
MD
LG

"Malene" vrebaju trofeje

Istrčani prvi kilometri - sa treninga košarkašica Kraljeva

Prema planu i programu, košarkašice Kraljeva okupile su se i počele pripreme za novu takmičarsku sezonu. Po tradiciji, baza za ovu fazu rada su Borići na Ratarskom imanju. Novi trener, Ivan Simić je tu, spreman za rad u jednom od najboljih ženskih klubova u zemlji.

Zadovoljan sam onim što sam zatekao i video prethodnih dana i samim načinom i odnosom igračica na ovom, možda najtežem delu priprema. Zadovoljan sam i kako su one došle već pripremljene na samo okupljanje i početak rada. Svakako krećemo od nule, sve je sasvim novo u klubu od ove sezone. Moram da napomenem da je bilo dosta uspeha u prethodnom periodu za klub iz Kraljeva, ali i nekih manjih padova. Novi je početak i nadam se da će biti sve onako kako treba i kako smo zamislili. Želimo da posebno obradujemo naše navijače u predstojećoj sezoni. Što se tiče plana, čitav pripremni period ćemo odraditi u Kraljevu. Imamo sve potrebne uslove za rad. Očekujemo da se ovih dana ekipi priključi američka igračica Bejker, ali ni tada nismo kompletirali roster. Na tržištu smo, tražimo i čekamo adekvatnu igračicu na poziciji pet, koja nam još nedostaje – prvi su utisci Ivana Simića, trenera ŽKK Kraljevo.

Strateg „malenih“ priznaje da nije razmišljao kada je dobio poziv prošlogodišnjeg pobednika Kupa Srbije. Ispred sebe ima veliki izazov, a dolaskom u Kraljevo, kao trener ne želi da se zadovolji opstankom u ligi ili sredinom tabele. Ambicije su daleko veće.

Ambiciozan sam trener. Želim da se borim za vrh, za trofeje u svim takmičenjima gde nastupamo. Smatram da je Kraljevo košarkaški grad i da je ovo prava sredina, prvenstveno za mene kao mladog trenera. Verujem da načinom mog rada i dobrom atmosferom u timu, možemo da ostvarimo odličan rezultat. Pomenuo bih i publiku, koja je veoma bitan faktor. Svi mi koji smo u košarci, jako dobro znamo kakvi su navijači u Kraljevu i kakav vetar u leđa daju igračicama, a to nama u stručnom štabu mnogo znači. Ja se iskreno nadam da ćemo ove godine imati tu mogućnost da nas navijači bodre sa tribina. S druge strane, verujem i siguran sam da ćemo im vratiti na pravi način, pobedama, a što da ne i trofejima – zaključuje novi strateg „malenih“ Ivan Simić.

Od starta jako - sa treninga košarkašica Kraljeva

Pripremama ŽKK Kraljevo priključeno je nekoliko mladih košarkašica, a ugovore su produžile devojke koje su proteklih sezone nosile igru ekipa iz grada na Ibru. Od pojačanja vredno je pomenuti Anđelu Radović koja se vratila u srpsku košarku iz Španije.

Kraljevo mi se jako dopada. Mislim da smo rad počeli na vreme, krenuli smo od najbitnije stvari, kondicije i baznog dela, a mislim da imamo dosta vremena da se pripremimo za predstojeću sezonu. Odluka da se vratim u Srbiju, kod mene lično bila je iz privatnih razloga, a za Kraljevo sam se odlučila jer oni svake sezone naprave odličnu ekipu, koja igra za najviši plasman i ima velike ali realne ambicije. To se sada poklapa i sa nekim mojim željama i planovima, kada govorimo o ovoj sezoni. Do sada sam imala priliku da igram u gradu na Ibru, ali protiv mog sadašnjeg kluba i znam kakva je atmosfera. Publika u Kraljevo nije samo šesti, već i sedmi i osmi igrač i mnogo znači njihova podrška i pokretačka snaga. Nadam se i svi želimo da bude dozvoljena poseta na utakmicama, pa da zajedno delimo sreću zbog ostvarenih pobeda i dobrih rezultata – kaže Anđela Radović, jedno od najvećih pojačanja ŽKK Kraljevo.

Među novim igračicama je i Marija Todorović, devojka koja dolazi iz Druge lige, ali očekuje kraj Ibra punu afirmaciju.

Dolazim iz Radničkog sa Novog Beograda koji je prethodne sezone igrao u Drugoj ligi. Veoma sam srećna i zadovoljna što sam dobila poziv i priliku da igram za klub kakav je Kraljevo, koji uvek ima najviše ambicije. Dolazak u Kraljevo vidim kao odličnu priliku u mojoj karijeri i znam da ću zajedno sa trenerom i saigračima samo napredovati. Naša želja i ambicije su da napadnemo oba domaća trofeja i rad koji ulažemo govori da idemo ka tom cilju – naglašava Marija Todorović, nova akvizicija „malenih“.

Dobra atmosfera, podrška sa tribina, to decenijama krasi kraljevačku žensku košarku. Uskoro kreću i pripremni mečevi, onda i nova sezona, u kojoj se od izabranica Ivana Simića mnogo očekuje.


Kraljevo 80 : 99 Radivoj Korać
Student 52 : 101 Vojvodina 021
Art Basket 84 : 62 Vrbas Medela
Partizan 1953 93 : 45 Spartak
Crvena zvezda Kombank 91 : 70 Novosadska ŽKA
Duga 66 : 65 SPD Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina 021 22 19 3 41
2 Crvena zvezda Kombank 22 19 3 41
3 Radivoj Korać 22 18 4 40
4 Art Basket 22 17 5 39
5 Kraljevo 22 13 9 35
6 Partizan 1953 22 10 12 32
7 Student 22 8 14 30
8 SPD Radnički 22 7 15 29
9 Vrbas Medela 22 7 15 29
10 Duga 22 7 15 29
11 Novosadska ŽKA 22 6 16 28
12 Spartak 22 1 21 23