XS
SM
MD
LG

Drugog dana SP u raftingu, šesto mesto za juniore

Juniori Srbije na SP u Češkim Budjeovicama osvojili su šesto mesto u disciplini H2H-u (gde se u kup sistemu takmiče po dve ekipe između sebe na ispadanje). Juniorke i veterani u svojim kategorijama osvojili takođe  šesta mesta.

U konkurenciji 11 ekipa, članovi Nautučkog kluba Liman koji brane boje Srbije na ovom takmičenju zauzeli su šestu poziciju.  U odlučujućoj trci za konačan plasman srpska posada bila je u direktnom duelu bolja od vršnjaka iz Turske.Zadatu deonicu naši rafteri preveslali su za 2 minuta 28 sekundi 59 stotih ostavivši posadu Turske kojoj na cilj stigla u vremenu od 2:44,19 minuzs. Zlato je u ovoj disciplini pripalo Česima, srebro Brazilcima, bronza Rusima.

Za razliku od prvog takmičarskog dana kada su bile četvrtoplasirane u sprintu, juniorke Srbije završile su disciplinu H2H kao poslednjeplasirane šeste. U odlučujujem duelu za plasman brža od naše posade bila je Slovenija koja je stigla na cilj u vremenu 2:42,68 minuzs.  Naše devojke u cilju imale su vreme od 2 minut 55 sekundi i 67 stotinki. Zlato su osvojile Čehinje, srebro Brazilke a bronzane su bile juniorke Rusije.

-Postava Češke  su sve devojke koje se takmiče na divljim vodama.Znači da imaju iskustva, imaju najbolje trenere na svetu i najdužu tradiciju. Ruskinje su pobednice na desetak takmičenja u Rusiji gde se u proseku godišnje održi oko 70 velikih rafting takmičenja, kod njih se i kreće sa 11 ili 12 godina i to u SIbiru za vreme snega i leda.Brazilkama je trener čovek koji je višestruki svetski prvak iz Banja luke 2009 i Kostarike 2011. i inače živi radeći kao vodič na rekama težine 4 i 5- dr Darko Mitrović, šef Katedre Veslačkih sportova Fakulteta Sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu I dodaje -Italijanke I Slovenke smo dobili u sprintu, ovoga puta one su bile bolje od nas. Možemo biti zadovoljni.Italijanke su uvek dobre, potiču iz jake federacije koja ima više nego dovoljno prirodnih i veštačkih staza vrhunskog kvaliteta. S druge strane SLovenke  potiču izu malog mesta Straža odakle su prošlogodišnji trećeplasirani u sveukupnom plasmanu na seniorskom SP i osvajači su više medfalja u pojedinačnim disciplinama-zaključio je trener ženske reprezentacije.

U master kategoriji, veterani Srbije u generalnom plasmanu discipline H2H zauzeli su poslednju šestu poziciju. Izgubili su u duelu od Letonije. Naši su zadatu deonicu preveslali za 02:46,99 minuta dok je Letoncima trebalo mnogo manje vremena (02:25,31).Zlato je pripalo domaćinima Česima, srebrni su bili Rusi, dok su bronzu osvojili veterani Letonije.