XS
SM
MD
LG

Crnjani do kože očerupali mokrinčanske ''guskove''!

Saša Radin - mnogo leta mu ne smeta da igra odlično! - foto: Goran Savin

Iako su ostali bez "perja" mokrinčanski "guskovi" su otputovali u Mokrin "gačući" od radosti što im je na koži ipak ostalo bar poneko paperje! Jer da su Crnjani iskoristili sve svoje šanse i polušanse niko i ne bi prepoznao da li su do kože očerupani "guskovi" ustvari obični "cverklani".

Metafora možda i jeste prejaka, ali ko je ikada boravio na gusanijadi u Mokrinu zna sa koliko ljubavi i hiperbolike meštani ove slavne varoši govore o svojim borbenim i nepobedivim guskovima, ili gusanima -  kako hoćete. E, sada kada su na kolenima valja ih malo i "opanjkavati",  jer primiti "petardu" u Đurinoj varoši im izbija iz ruke svaki argument da su nepobedivi - pernati ili "guskovi" u kopačkama "svejedno", porazi su porazi! 

I ne treba, jer Mokrinčani se nisu u Srpskoj Crnji osramotili pruženom igrom. Igrali su zadovoljavajuće skromno, na nivou svojih prethodnih igara u ovom rangu takmičenja, a u pojedinim delovima utakmice, naročito prvom poluvremenu, bili maltene ravnopravan partner. A to što su ih Crnjani u drugom poluvremenu apsolutno nadigrali i napunili im mrežu je nevesela fudbalska sudbina koja se često dešava i boljim od njih. Tužno jeste, ali veseli i nepredvidivi let buba-mare će i nadalje odjektivati Mokrinčanskim sokacijaiI i nadglasavati se sa guščijom grajom - i u tom harmoničnom sazvučju će i poraz u Crnji biti brzo zaboravljen.

Rasperičasmo se, nikako da počnemo izveštaj sa utakmice…

Elem, počelo je po kiši ali izvanrednom terenu, miroljibivo i mlako, odmah se videlo da su gosti došli da umrtve igru i izbore remi.  Međutim, u prvoj lepo odigranoj akciji Crnjani su poveli iz šah-mat pozicije koju je krunisao mlađani 17-godišnjak Tomin. To kao da je prenulo goste koji su uspostavili ravnotežu u igri pa su u nadoknadi vremena, posle jedne  greške domaće odbrane izjednačili rezultat.

U drugo poluvreme Crnjani su ušli žestokim napadima i nezaustavljivi Saša Prokin i centarfor Perin su predstavljali  latentnu opasnost po gol inače slabog golmana Vidickog   i nespretne odbrane gostiju  kojoj ni često gruba igra nije pomogla da se stvaraju mnogobrojne polušanse i šanse i postigne poneki pogodak.

Prvo je Perin, na ovoj utakmici veoma spretni, iskoristio polušansu i iz neposredne blizine doneo vođstvo koje je Đukanović uvećao pogodkom glavom iz gužve i neposredne blizine. Perin je iskoristio jedan lep kontranapad da povisi vodstvo a, pet minuta pre kraja a  konačan rezultat je postigao iz penala dosuđenog zbog prekršaja nad mladim Radinom koji je driblingom pokušao da uđe u šesnaesterac i oboren na samoj liniji. Penal možda i nije postojao ali je bio sudijska kompenzacija, jer ranije nije dosudio očigledan penal kada je S. Prokin grubo srušen doboko u šesnaestercu! Takve su sudije, greše a greške ispravljaju kompenzacijama, svuda u svetu, što ne bi u Banatu!

Šta još reći o utakmici i aktuelnom trenutku Srpskocrnjanskog fudbala? Po svemu sudeći sumorna jesen nastavlja se. Razočarenjehispadanjem iz Vojvođanske lige se još uvek i te kak oseća. Nema gledalaca na utakmicama, klupska kasa je prazna, malo je prvotimaca (sva sreća je što reaktivirani veterani Radin - Aba, Đukanović - Dime i Lukin - Baća igraju odlično, a prerano "bačeni u vatru" poletarci Tomin i Oljača ubrzano stasavaju u odlične prvotimce) pa se jedva sastavlja tim, a dosadašnji rezultati su, manje-više, očekivani. Doduše doživljena su dva, po mišljenju većine - nesrećna, poraza od Čente i Novog Mološeve, ali su zato u gostima pobeđeni Melenci i Aleksandrovo. Sledeći mečevi su u Aradcu i kod kuće protiv Sutjeske, pa ako se ostvare očekivane pobede, 24. oktobra se ide na derbi Poletu u Nakovo - koji će pokazati koji je od ova dva tima, uz ŽAK, glavni favorit za povratak u Vojvođansku ligu.

Konačno, i na žalost: Crnjanski fudbaleri i nadalje ne vole da treniraju! Nerad ih je minule sezone koštao ispadanja iz Vojvodšanske lige (ko je rekao Stepa,  Botoš…?) a sadašnji tim bi, i sa ovim igračima, mogao biti i mnogo bolji samo kad bi više trenirao!

SRPSKA CRNJA: Igralište Budućnosti, gledalaca oko 100, sudija Grozdanović  Davor (Žitište), golovi: 1-0 Tomin (13), 1:1  Spahić (45), 2:1 Perin (51), 3:1 , Đukanović ( 60), 4:1 Perin(69) i 5:1  Perin iz penala (86).  Žuti kartoni: Todorov (Budućnost) ,   Stepančev  i  Vitomirov (Delija). Igrač utakmice: Žarko PERIN.

BUDUĆNOST: Todorović 7,  Radin 8 (Manojlović),  Đukanović 7,5, Kovaćević 7, A.  Prokin 8, Šarenac 7 (Lukin 7), Tomin 7, S. Prokin 8 (Oljača),  Prpa 7,Todorov 7  i  Perin 9.

DELIJA: Vidicki 6, Popov 7,  Perišić  6 , Vitomirov 7, Miladinov 6,  Z. Spahić 7, Srbijin 6, Živko 7, Stepančev 7, Baštovanov 7, Vasilčin 6 i Kričkovi 6.  

​Žarko Perin - hek-trikom do igrača utakmice!  - foto: Goran Savin


9 .kolo PFL Zrenjanin
Mladost (BD) 4 : 1 Vojvodina (NM)
Rusanda 2 : 1 Napredak
Vojvodina (B) 1 : 0 Mladost (L)
ŽFK Banat 3 : 1 Polet
ŽAK 3 : 0 ASK
Budućnost 5 : 1 Delija
Banat 3 : 0 Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 ŽAK 9 7 1 1 22
2 Polet 8 6 1 1 19
3 ŽFK Banat 8 5 2 1 17
4 Budućnost 9 5 1 3 16
5 Napredak 8 4 2 2 14
6 Banat 9 4 1 4 13
7 ASK 9 4 1 4 13
8 Mladost (L) 8 3 2 3 11
9 Delija 9 3 1 5 10
10 Mladost (BD) 8 3 1 4 10
11 Rusanda 8 3 0 5 9
12 Vojvodina (NM) 8 2 2 4 8
13 Borac 9 2 1 6 7
14 Vojvodina (B) 8 2 0 6 6
15 Krajina 8 1 2 5 5