XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Čubrić nametnuo jak ritam za Bugarsku

KRALjEVO, 3. septembar (Info centar).- Selektor seniorske reprezentacije Srbije Radiša Čubrić, na mini kampu srpskih reprezentativaca u okolini Kraljeva, nametnuo je jak ritam i u ponedeljak, na završnom treningu, vozači do 23 godine proveli su u sedlu pet časova, a elita - sat više na stazi koja je vodila i na Jelicu!

- Malo su se svi opustili, nema trka pa se slabije treniralo, tako da smo pred trku „Oko Bugarske„ od 9. do16. septembra, organizovali ove kratke prireme – istakao je Čubrić.- Još se nisam odlučio oko sastava, moguća je i kombinacija od četiri mlada vozača i dvojice iskusnijih. Imam još vremena a „Obikolka“ nam je dobra pripreme za Šampionat sveta u Limburgu u Holandiji od 19. do 23. septembra. Imamo pravo na tri vozača u eliti i tri do 23 godine kao i na četiri juniora, ali skoro je sigurno da ni u jednoj kategoriji nećemo poslati maksimum. Staza je izuzetno teška, a nećemo da idemo u turizam. Kasa i Stević će u to vreme voziti na dve jake trke u Kini, koje su im veoma važne za dalju karijeru. U eliti računam sigurno na Jovanovića, koji se pripremao za SP i mislim da je jedini trenutno u formi za megdan sa najjačim biciklistma sveta. U vreme SP je i trka „Kroz Vojvodinu“ pa će svi srpski biciklisti biti u pogonu.

U kampu su bili Nebojša Jovanović, Žolt Der, Dejan Marić i Esad Hasanović (Radnički, Kragujevac), Jovan Zekavica (Borac), Nikola Kozomara (Partizan) i Marko Danilović (Železničar MBN, Niš).