XS
SM
MD
LG

Zanimljiv "životno-fudbalski put" Stefana Bosnića

Stefan Bosnić - od Sombora, preko Filipina do Inđije

 

Malo ko se može pohvaliti "životno-fudbalskim putem" kao što može Stefan Bosnić (31), prvotimac Železničara, iz Inđije. Po mnogo čemu vrlo zahvalan za medije.

- U fudbalu sam od svoje šeste godine – počinje svoju priču Stefan Bosnić – To je bila „ljubav na prvi pogled!“. Brzo sam shvatio da je fudbal više od igre. Pobedi i porazi, ne samo što stvaraju igrača, već i čoveka van terena! Jedna životna škola i izuzetno je bitan za socijalizaciju ljudi. Počeo sam u Somboru. Fudbalski put me je dalje vodio preko Spartaka i Bačke iz Subotice, Radničkog sa Novog Beograda, Kupinova, Sremca iz Vojke, pa do Železničara iz Inđije.

U sremskoligaša iz Inđije došao je proteklog leta. Fudbalska javnost ga je vrlo brzo zapazila kao "ideologa igre", neiscrpne enegije.
- Da budem iskren, više puta su me zvali iz sadašnjeg kluba, a na sugestiju pojedinih igrača i predsednika kluba – nastavlja Bosnić – Železničar još uvek ne blista „punim sjajem“. Smatram da će vreme pokazati da smo najbolji u ovom rangu. Specifična smo ekipa, sa više dobrih igrača. Lepo mi je i zaista bih želeo ostati duže u ovoj sredini.

Stefan Bosnić je aktivan i kao futsal igrač.
- Igram za Konjarnik, člana Super lige - ističe Bosnić. Sjajna je ekipa i zaista mi je veliko zadovoljstvo što mi se pruža prilika da se dokazujem i u ovom sportu..

Zanimljiv detalj iz "fudbalske biografije" Bosnića. Fizioterapeut je u fudbalskoj reprezrentaciji Filipina!
- U reprezentaciji Filipina sam od 2018. godine – kaže Stefan Bosnić – Sasvim slučajno sam ušao u tu priču, zahvaljujući jednom prijatelju, s kojim sam radio u privatnoj klinici. Predivno iskustvo, sa mnogo putovanja, odricanja…Upoznao sam mnogo poznatih fudbalskih imena, kao što su Marčelo Lipi, Sven Goran Erikson…Sa njima sam i radio u stručnom štabu. Pre Filipina, bio sam fizioterapeut, četiri godine u Odbojkaškom klubu Vizura. Nezaboravno vreme: četiri titule državnog prvaka, Liga šampiona…

Poruka mladima za kraj?
- Ne odustajte u borbi za svoj status i pozicije - savetuje Bosnić - Uspeh je vrlo blizu, ako vrediš i imaš talenat i samopouzdanje. Naravno, potrebno je i "malo sreće". Verujte u čuda, jer – lopta je okrugla!