XS
SM
MD
LG

Zvezda ostvarila važnu pobedu u Zagrebu

Foto: Skrin šot sa JuTjub prenosa (Hrvatski Savez hokeja na ledu)

Na poluosvetljenom klizalištu Velesajam, u nešto turobnijoj atmosferi u poređenju sa sinoćnjom u Sisku gde je bila dosta dobra poseta, hokejaši Crvene zvezde gostovali su ekipi Zagreba u nadi da će pobedom da zacele rane od poraza protiv Siska. I uspeli su crveno-beli u tome, mada prve dve trećine nisu baš ulivale posebnu nadu da će pobeda na kraju biti izvojevana.

Zvezda je nekako mlako, mogli bi reći i anemično, ušla u ovaj meč. Nije tu bilo agresivnosti u klizanju, pa su izostale i neke zrelije prilike. Upravo takav pristup je iskoristila ekipa Zagreba koja je u 12. minutu preko Ive Kaleba povela sa 1:0. To je malo probudilo crveno-bele oklopnike koji već u 14. minutu postižu izjednačujući pogodak preko Uglješe Novakovića (asistencija Dragović – Leštarić). Međutim to je bilo sve što smo od pogodaka videli u prvom periodu.

Drugi period je protekao u uglavnom bezidejnoj napadačkoj igri na obe strane, a tek na 7 minuta pred kraj ove trećine, kada su imali igrača više, crveno-beli su preko Marka Dragovića (asistencija Sabadoš) uspeli da pronađu put do mreže domaćina i povedu sa 1:2.

Zvezda je u trećem periodu igrala mnogo sigurnije i smirenije, a rezultat toga je bio gol Uglješe Novakovića (asistencija Dragović – Leštarić) u 45. minutu. Ali baš u trenucima kada se mislilo da će crveno-beli da zabiju novi pogodak, ekipa Zagreba iz jednog bezazlenog napada, preko Tibora Stančića smanjuje na 2:3. Zvezda u istoj minuti (50.) uspeva da uzvrati preko Marka Dragovića (asistencija Leštarić), pa je na semaforu u tim trenucima stajao rezultat 2:4. Nastavili su izabranici Nikole Bere sa dobrom igrom u ovom periodu, pa je Latar Leštarić (asistencija Dragović) u 54. minutu pogodio za 2:5. Zvezda se u tim trenucima malo opustila, a domaćin to koristi i preko Džoa Guimonta smanjuje na 3:5. Crveno-beli su ekspresno vratili stvari na svoje mesto i preko Lazara Leštarića (asistencija Španjević) povećali vođstvo na 3:6,a konačnih 3:7 delo je Uglješe Novakovića.

KHL Zagreb – SKHL Crvena zevzda 3:7 (1:1, 0:1, 2:5)

Zagreb: Bujanić, Babić, Guimont 1, Jarčov, Jović, Kaleb 1 (1 as.), Kegalj (1 as.), Novotni (1 as.), Polašek, Srketić, P. Stančić, T. Stančić 1 (1 as.), Tadić. Trener: Bruno Bregant

Crvena zvezda: Bodiš, Ranković, Dragović 2 (3 as.), Janković, Jeremić, Jovanović, Kravljanac, Leštarić 2 (3 as.), Marković, Mladenović, Novaković 3, Podunavac, Sabadoš (1 as.), Španjević (1 as.), Stojanović, Cvik. Trener: Nikola Bera.

Izvor: czbg.net


Medveščak Mladi 5 : 2 Vojvodina
Zagreb 3 : 7 Crvena zvezda
Mladost 4 : 8 Sisak
Tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Sisak 6 5 0 0 1 15
2 Crvena zvezda 6 4 0 0 2 12
3 Mladost 6 3 0 0 3 9
4 Vojvodina 6 2 0 0 4 6
5 Zagreb 6 2 0 0 4 6
6 Medveščak Mladi 6 2 0 0 4 6