XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Tri zlata na Balkanijadi u planinskom biciklizmu u Istanbulu, Srbija druga u Salkano kupu!

ISTANBUL, 16. septembar (Info centar).- Srpski biciklisti osvajili su šest odličja - tri zlatna, dva srebrna i bronzano na Šampionatu Balkana u planinskom biciklizmu u Istanbulu, dok je Srbija zauzela ukupno drugo mesto u prestižnom Salkano kupu

Šampionskim titulama okitili su se reprezentativka BK Novi Sad Jovana Crnogorac u kategoriji elita za žene, njena drugarica iz kluba Milica Rakić u juniorskoj konkurenciji i Aleksandar Mijatović (BK Novi Sad) u kategoriji mlađih kadeta (do 15 godina).

Srebro u eliti je pripalo najboljem srpskom takmičaru na planinskom biciklu reprezentativacu kragujevačkog Radničkog Bojanu Đurđiću, koga je pretekao Grk Ilijas Periklis, Mlada supertalentovana kraljevačka biciklistkinja Jovana Erić osvojila je srebrnu medaljua u konkurenciji kadetkinja.

Bronzom se okitio Marko Kasapović (BK Novi Sad) u kategoriji mlađih kadeta (do 15 godina).

Četvrto mesto pripalo je Aleksanadru Romanu iz Jednote (Šid)u trci kadeta, dok je Marko Popović iz Ris sajklinga u trci do 23 godine stigao oko šeste, Aleksa Marić iz Crvene zvezde oko osme pozicije. Juniorsku trku Slobodan Stanković iz BK Novi Sad je završio na desetom mestu, Marko Bogdanović iz Ris sajklinga je bio 13, a Vladimir Polić iz Crvene zvezde 14.

Balkanijada je održana kao deo finala Salkano kupa u planskom biciklzmu, regionalnog takmičenja koje je ove godine imalo 13 trka u četiri zemlje Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Turskoj. Srbija je u bodovanju nacija ukupno druga, sa samo bodom zaostatka u odnosu na Tursku a ubeljivo ipsred Grčke.

- Veoma sama zadovoljan uspehom na Balkanijadi, ali malo žalimo zbog ispuštene prve pozicije u Salkano kupu. Konkurencija je bila odlična - kaže selektor za planskim biciklizam Nemanja Vajs.- U finalnoj trci Salkano kupa u C 1 kategoriji za bodove za rang listu UCI, Jovana Crnogorac je bila druga u eliti, a Bojan Đurđić četvrti u eliti tako da smo i u završnoj trci osvojili bodove, na žalost, nedovoljno za ukupnu pobedu.