XS
SM
MD
LG

Veslanje: Srebro i tri bronze na EŠ u Italiji

VAREZE, 16. septemabr (Info centar).- Srpski veslači osvojili su četiri medalje, srebro i tri bronze, na Šampionatu Evrope u italijanskom gradu Varezeu.

Iva Obradović je osvojila srebrnu medalju u skifu pošto je u finalnoj trci zabeležila vreme od 7:39,87 minuta i plasirala se odmah iza Litvanke Donate Vistartaite. Bronzanu medalju osvojila je Estonka Kaisa Pausalu.

Srpska reprezentativka je zaokružila uspešan dan za srpsko veslanje u Varezeu jer su u pet finalnih trka osvojene četiri trofeja. Bronze su osvojili laki četverac, četverac i dvojac bez kormilara. Bez medalje je ostao samo dubl skul koji je osvojio peto mesto.

Treće mesto u Evropi osvojili su laki četverac bez kormilara (Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić), postigavši u finalu vreme od 6:00,92 minuta iza posada Italije i Velike Britanije, zatim četverac bez (Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković i Goran Jagar) u vremenu 5:58,72 minuta iza šampiona Grka i srebrnih Rumuna, kao i dvojac bez kormilara (Nenad Stojić i Nikola Beđik) sa 6:31,50 minuta koga su u finalu pretekli Holanđani, i Španci.

Dubl skul (Marko Marjanović i Aleksandar Filipović) zauzeo peto mesto u finalnoj trci.