XS
SM
MD
LG

Lavice poražene od Francuske

Foto:RSCG

Crna Gora se herojski borila protiv olimpijskog šampiona, ali nije mogla do senzacije – Francuska je slavila 24:19 (12:12) u posljednjem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Španiji i dalje ide sa maksimalna četiri boda.

„Lavice“ su doživjele drugi poraz, pa će takmičenje u drugoj rundi početi bez bodova.

A zaslužile su makar remi poslije svega što je viđeno u Granoljersu, čitava dvorana bodrila ih je tokom čitavog meča, a na kraju su pozdravljene ovacijama.

Sve bi bilo drugačije da alžirski arbitri u posljednjem minutu prvog poluvremena nijesu pokazali crveni karton Tatjani Brnović - lopta je pogodila prije izvođenja, pitanje je da li je to bilo i za dva minuta, a onda je zbog prigovora odmah poslata na tribine.

Nada je i pored velikog hendikepa trajala sve samog finiša, jer je Grbić u 52. smanjila zaostatak na samo gol (17:18). Uslijedila su tri vezana gola jednog od favorita za zlatnu medalju i vođstvo 21:17 u 55. minutu, pa više nije bilo vremena da se napravi senzacija.

Marina Rajčić je bila igračica utakmice sa 14 odbrana, Jovanka Radičević je postigla sedam, Ivona Pavićević četri, a po tri Tatjan Brnović i Itana Grbić.