XS
SM
MD
LG

Luka stopama oca Draška Turudije

Luka Turudija

Iako je po godinama kadet, Luka Turudija (17 godina) u dresu “U-19” juniorskog tima slovenačkih Domžala ima sjajan učinak. Ovaj talentovani ofanzivac koji je nasledio fudbalski i golgeterski gen od oca Draška, bivšeg fudbalera Borca i još nekoliko banjalučkih klubova, u prvenstvu je postigao šest pogodaka i ostvario osam asistencija.

-Osećam da je ovo moja sezona. Lopta me sluša, sve ide kako treba. Samo da sve ovo što duže potraje. Izuzetno sam zadovoljan svojim partijama, golovima i asistencijama. Biće ih, u to čvrsto verujem, još – istakao je radosno mladi Luka Turudija.

Sjajne partije pružao je i u omladinskoj UEFA Ligi šampiona pa zbig toga ne čudi interesovanje brojnih klubova iz regiona, mada su Domžale u prednosti da s njim potpišu profesionalni ugovor. Takođe, Luka je potencijalni omladinski reprezentativac Slovenije, BiH i Srbije, a prava je retskost da se selektori tri zemlje interesuju za jednog igrača, kao što je to u ovom slučaju.

-Još uvek nisam doneo nikakvu odluku po pitanju reprezentacije za koju ću da igram. Postojali su određeni kontakti, ali ne bih o tome dok se ne iskristališu stvari. Nastojaću da igramo što bolje i efikasnije, a poziv u reprezentaciju godi  svakom mladom igraču, pa tako i meni – rekao je na kraju Luka Turudija, koji svaku pauzu koristi da dođe u Banjaluku.