XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Stević 15. u trećoj etapi trke „Oko Kine“ i deveti u generalnom plasmanu

DEDžOU, 21. spetembar (Info centar).- Ivan Stević, srpski biciklista u majci Salkano tima (Turska) ponovo je bio odličan u drugoj trci „Oko Kine“ (kategorija 2.1). U sprintu grupe od 112 bicklista zauzeo je 15. mesto u trećoj etapi, kružnoj od 112 kilometra oko grada Dedžou dok je Gabor Kasa takođe srpski olimpijac u turskom timu bio 23.

Rus Leonid Krasnov, sin nekadašnjeg olimpijskog šampiona u dohvatnoj vožnji (ekipno) iz Moskve 1980. Aleksandra, koji vozi za tim „Rus velo“ pobedio je u trećoj etapi u vremenu 2:29,28 časova ispred Aleksanadra Gotfrida (Nemačka, Nutriksion) i Aleksandra Serbjakova (Rusija, Tim tajp uan) kome je ovo treća etapa za redom da se nađe na postolju, pošto je pobedio u prve dve!

Kasa je bio veoma aktivan, posle samo pet minuta vožnje pobegao je sa još petoricom biciklista, ali su u drugom krugu ulovljeni. Bilo je dosta begova, vozilo se dinamično (44,9 km na čas) da bi na kraju etapu odlučio masovni sprint, treći na ovoj trci!

Pobednik trke „Kroz Srbiju“ ove godine Nemac Štefan Šumaher iz danske ekipe Kristina Vočis, sačuvao je lidersku majicu sa vremenom 8:19,13 časova. Kameron Vurf (Australija, Čempion sistem) je drugi sa četiri, a Vitali Popkov (Ukrajina, Lampre) treći sa pet sekundi zaostatka. Stević je deveti sa 15 sekundi slabijim vremenom. Kasa je zadržao 49. mesto sa 37 sekundi zaostatka.

Četvrta etapa je individualni hronometar u Tianjinu od 18 km.