XS
SM
MD
LG

Laureati Aleksandra Radić i Luka Stojkov

Dane Mandić je uručio pehar najuspešnijoj sportistkinji Aleksandri Radić - foto: V. Jankov

Laureati tradicionalne akcije Saveza sportova opštine Bečej „Izbor sportiste 2021. godine“ su članica Plesnog kluba „Max Dance“ Aleksandra Radić, koja je, između ostalog, bila druga na Evropskom prvenstvu urban plesova, i mladi kajakaški reprezentativac Srbije Luka Stojkov, član Kajak kanu kluba Bečej. Velike pehare uručio im je član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport i turizam Dane Mandić, koji se u uvodnom izlaganju zahvalio svim sportistima i sportskim radnicima na entuzijazmu i trudu, obećao još veća izdvajanja za sport u godini pred nama, a onda je prikazan kratki video film o posetama klubovima i izdvajanjima za njihov rad.

Zbog učešća na reprezentativnim pripremamama u Turskoj, najbolji sportista bečejske opštine u 2021. godini Luka Stojkov nije bio u mogućnosti da primi priznanje, koje je Dane Mandić uručio njegovom ocu, inače svojevremeno vaterpolisti, Milivoju.

- Osvojila sam brojna priznanja u zemlji i inostranstvu, ali ovo mi je jedno od najdražih, pošto sam ga zaslužila u svojoj sredini. Klub je, takođe, nagrađen i ponosna sam na sve članove kluba. I pored svih nedaća u godini na izmaku, za nas je uspešna godina. Već razmišljamo o tome da u godini pred nama sve potvrdimo. Prvog februarskog dana čeka me učešće u atraktivnoj manifestaciji „Najbolji od najboljih“, a nadam se da će stvoriti uslovi za održavanje Svetskog u Češkoj i Evropskog prvenstva u Švedskoj, te da ću uspešno predstavljati svoju zemlju na visokorejtingovanim takmičenjima, rekla nam je najusešnija bečejska sportistkinja u ovoj godini Aleksandra Radić.

Iako je svečana sala Gradske kuće Bečej bila prepuna sportista, sportskih radnika i ljubitelja sporta, i ove godine se organizator ne može pohvaliti velikim odzivom klubova u tradicionalnoj akciji. Samo 21 klub, od preko 50 u članstvu SSOB, uzeo je učešće u akciji i poslao svoje nominacije za izbor u nekoj od ukupno 18 kategorija. U pet uzrasnih kategorija za izbor pojedinaca sportista bilo je samo po troje nominovanih, koliko se i nagrada dodeljuje, a u jednoj, tek, dve iz istog kluba. Ukupno je bilo 70 nominacija. Ali, pođimo redom.

U konkurenciji sportista pojedinaca, priznanja su deljena po uzrastu. Evo i imena svih nagrađenih - mlađe pionirke: 1. plivačica „Swim Star Bečej“ Ana Rebeka Nađnemedi, 2. odbojkašica ŽOK Bečej Sofija Radojević i 3. stonoteniserka STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta Judit Lapiš.Mlađi pioniri: 1. Andrej Aranjoš (Kajak kanu klub Bečej), 2. plivač Vanja Stepanov i 3. Balint Tot (FK Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela). Pionirke: 1. Plivačica Reka Varga, 2. Sonja Vukšić (Kik boks klub Bečej) i 3. odbojkašica Suzana Joksimović. Pioniri: 1. Kajakaš Mateja Molnar, 2. stonoteniser iz Bačkog Gradišta Lazar Doža i 3. njegov klupski drug Aleks Poljak. Kadetkinje: 1. Aleksandra Milošević (Boks klub Bečej), 2. karatistkinja Katarina Kiš i 3. odbojkašica Dunja Radosavljević. Kadeti: 1. Hunor Radatovič, (Kuglaški klub Vojvodina iz Bačkog Gardišta), 2. plivač Stefan Nićin i 3. Leon Benkovič (Džudo klub Mladost). Juniorke: 1. Teodora Rajić i 2.Milica Kovijanić (obe su odbojkašice ŽOK Bečej). Juniori: 1. Filip Ratkov kajakaš, kao i drugoplasirani Marko Mišković, a 3. Luka Božičić (OFK Bečej 1918). Seniorke: 1. Aleksandra Radić (Plesni klub „Maks Dance“), 2. Branislava Stepanov (AK Bečej) i 3. Milica Panić (ŽOK Bečej). Seniori: 1. Luka Stojkov (KKK Bečej), 2. Gabor Kurcinak (Kuglaški klub Vojvodina) i 3. Sava Vadaski (KMF Bečej 2003).

U kategoriji trenera prvo mesto pripalo je učitelju Kajak kanu kluba Bečej Dejanu Terziću, na drugom se plasirao trener juniorskih prvaka Srbije u kuglanju Vojvodine iz Bačkog Gradišta Ivan Vojnović, a treći je Aleksandar Ikić (ŽOK Bečej). U kategoriji sportskih radnika prvo mesto pripalo je predsedniku STK Bečej Goranu Draginu, na drugo se plasirao predsednik FK Vojvodina iz Bačkog Gradišta Goran Kudrić, a treći je dugogodišnji aktivista u KKK Bečej Vladislav Živanović. Posebno priznanje u kategoriji radničkog sporta dobila je Stana Baćinski, koja je u okviru „Sport za sve opštine Bečej“ na RSI osvajala prva mesta u pikadu.

Kada su u pitanju kolektivne nagrade,u kategoriji ženskih ekipa nominovana je nagrađena samo seniorska ekipa ŽOK Bečej, a u muškoj konkurenciji prvo mesto pripalo je jedinom bečejskom elitnom ligašu KMF Bečej 2003, drugo su osvojili kuglaši Vojvodine iz Bačkog Gradišta, koji se se vratili u Prvu ligu, a trećisu članovi Prve B odbojkaške lige Srbije MOK Bečej. Prvo mesto u konkurenciji sportskih organizacija pripalo je Kajak kanu klubu Bečej, drugo srpskoligašu sa Tise OFK Bečej 1918 i treće Plesnom klubu „Maks Dance“.

Prepuna svečana sala Gradske kuće pozdravila je najuspešnije sportiste  - foto: V. Jankov

Dodeljene su  tri posebna priznanja za jubileje, a dobitnici su: Karate klub Bečej za pola veka postojanja, Stonoteniski klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta za 70 godina i Konjički klub Potisje iz Bečeja za 75 godina uspešnog rada. Najzad plaketa za životno delo posthumno je dodeljena karate majstoru 6. DAN Ištvanu Feldešiu, a priznanje je primio sin Viktor.