XS
SM
MD
LG
26.12.2021 SPD Radnički Kragujevac

Vaterpolisti Radničkog u borbi za Kup, "đavoli" ih ispratili za Beograd

Foto: SPD Radnički Kragujevac

Vaterpolisti Radničkog pokušaće da osvoje prvi ovosezonski trofej, Kup Srbije, na finalnom turniru koji se u ponedeljak i utorak igra na beogradskom bazenu "Milan Gale Muškatirović". U društvu tri tima iz Beograda, Kragujevčani će se najpre sastati sa Crvenom zvezdom, sutra od 19 časova, a u slučaju trijumfa u tom meču, sastaće se u finalu sa boljim iz duela Partizan - Novi Beograd, u utorak u isto vreme.

Kragujevčani i "crveno-beli" imaju dugogodišnje rivalstvo, pogotovo u ovom takmičenju, u kom se sastaju četvrti put zaredom. Radnički je najpre kao autsajder eliminisao Zvezdu u četvrtfinalu 2018. godine (12:10) i polufinalu 2019. (9:8) kada je i osvojio trofej, ali su se Beograđani revanširali prošle sezone, na peterce, u finalu u kom je šumadijski tim važio za favorita (13:12).

Ove sezone sastajali su se dva puta i oba puta Kragujevčani su bili uspešniji, najpre u Super ligi, u Beogradu (10:8), a zatim i u Regionalnoj ligi, u Splitu (13:8).

- Dobili smo ih dva puta, ali to ništa ne znači. Ovo je utakmica koja puno odlučuje, a Zvezda je kvalitetan protivnik. U prošlogodišnje finalu su pokazali da protiv njih nikako ne smemo da se opustimo i izvukli smo velike pouke iz tog duela. Moramo da pružimo svoj maksimum i da u utakmicu uđemo potpuno skoncentrisani kako bi stigli do finala. Trenutno nam je u mislima samo ova utakmica i ako odigramo na željenom nivou, mislim da ćemo doći do finala – rekao je Lazar Dobožanov, golman Radničkog.

Kragujevčani igraju sa velikom željom u Kupu Srbije, što su pokazali u prethodna tri izdanja, u kojima su bili finalisti, a nadaju se da će i ovoga puta dogurati do završne borbe i napasti trofej.

- Prvi cilj nam je da uđemo u finale, a drugi da i u finalu idemo na pobedu i trofej. Ulogu favorita u drugom polufinalu dajem Novom Beogradu, ali i tu svašta može da se desi, jer je Partizan do sada pokazao da je izuzetno ozbiljna ekipa. Očekujem još jedan uzbudljiv završni turnir i nadam se da će publika ponovo uživati u sjajnom vaterpolu – zaključio je Dobožanov.

Direktan prenos svih utakmica obezbeđen je na RTS-u.

"ĐAVOLI" ISPRATILI VATERPOLISTE RADNIČKOG NA F4 KUPA

Navijači Radničkog, popularni „crveni đavoli“, priredili su danas kragujevačkim vaterpolistima još jedno iznenađenje kada su ih ispratili na finalni turnir.

Vernim kragujevačkim simpatizerima ni kiša nije zasmetala da i u na ovaj način daju podršku svojim vaterpolistima pred borbu za prvi ovosezonski trofej.

Podsetimo, "đavoli" su iznenadili svoje ljubimce i na treningu po osvajanju Regionalne lige, kada su napravili ludnicu na bazenu u Parku, a svoj tim bodre uvek kada je najpotrebnije.