XS
SM
MD
LG

KMF Aranđelovac na stazi povratka u viši rang

Klub malog futsala Aranđelovac u godini na izmaku slavi jubilej, 20 godina aktivnog takmičenja pod okriljem FSRZS bez prekida, a 21. godinu od osnivanja, to jest nastanka kluba, što ga čini najstarijim futsal klubom u ovom delu Srbije (prvu sezonu igrao van konkurencije).
Naime, nakon istorijskog uspeha u sezonama između 2014. i 2016. godine kada se klub uspešno takmičio u Drugoj futsal ligi Srbije, a za njega nastupali legendarni Živojin, Trća, Šuster, Đole, Trapa, Misin, Rašin, Neša i mnogi drugi, a usled van sportskih događaja i problema, došlo je do stagnacije i tavorenja u najnižim ligama, gde je život kluba visio o koncu. Da do toga ne dođe treba u svakom slučaju zahvaliti kadetima i omladincima iz Aranđelovca koji su klub održali u životu.
S obzirom da je ceo aranđelovački fudbal upao u letargiju i niz loših rezultata, priliku da bar futsal koliko toliko podigne, 2020. godine klub je kao sponzor preuzeo veliki entuzijasta i zaljubljenik u futsal, ujedno i bivši golman KMF Aranđelovac, Ivica Doganjić sa svojom firmom Diskont pića „ČARLI“!
Njegova želja da se klub stabilizuje na svim nivoima je prihvaćena, pa su odmah angažovani igrači sa velikog fudbala, golman Nikolić, Radovanović, Šević, Obradović, Krstović, Jokić, sa idejom da odigraju sezonu 2020/21 do kraja i uz kasniju dodatnu selekciju naprave respektabilan tim. Pored velikih obaveza u svojim fudbalskim ekipama pomenuti igrači su se maksimalno žrtvovali i pogurali KMF Aranđelovac sa mrtve tačke, što je i bio cilj.
Nakon solidne pomenute sezone, letnja pauza je iskorišćena za redovnu Skupštinu kluba na kojoj je gospodin Doganjić jednoglasno izabran za predsednika kluba. Prvi potezi mladog, ali ambicioznog privrednika, bila je sanacija zaostalih dugovanja i potraživanja, kao i angažovanje nekolicine igrača sa iskustvom u futsal igri. Na prvom mestu treba pomenuti iskusnog Dobričića koji se osim igrački angažovao i u organizaciji kluba, zatim Pajevića, Savića, Stevanovića, Prekića, Mastilovića, Lalovića, Pavlovića, Tolića i Starčevića. Kao šlag na tortu je došlo angažovanje trenera iz najuspešnih godina kluba Gorana Manojlovića i iskusnog sportskog radnika Dejana Dimitrijevića, zaduženog za sportsko-tehnička pitanja.
Sezonu 2021/22 klub počinje sa idejom o zdravoj sredini i igrački maksimalnom angažovanju, ali bez opterećenja i pričom o višem rangu po svaku cenu. Uz predsednika Doganjića i njegove saradnike, Knjaz Miloš, Nektar, Gril restoran Brvnara kao i lokalnu samoupravu Opštine Aranđelovac, u ogromnoj meri se uspeva u zadatim ciljevima pa ekipa jesenju polusezonu završava na 2. mestu Regionalne lige Zapadne Srbije - grupa ˝B˝.
Kako to obično biva, ambicije koje su ovoga puta realne, dovode do novih razmišljanja i angažovanja na svim nivoima. Koristi se prilika i tim pojačava prekaljenim internacionalcem Terzićem, Nikolom i Sašom Jovanović, zatim Bogdanovićem i iskusnim golmanom Pajovićem. Ovako dobro izbalansiran sastav daje velike nade u uspeh, ali bez zahteva da se po svaku cenu mora osvojiti prvo mesto, koje bi opteretilo igrače i bilo im mač nad glavom. Nakon Božićnih praznika planirano je da se počne sa treninzima usklađujići obaveze igrača i termine u hali SRC Šumadija, pa se nadamo da će se u Aranđelovcu ponovo igrati dobar futsal.

Foto: Arhiva KMF Aranđelovac