XS
SM
MD
LG

FK Voja Gačić beleži uspehe

FK Voja Gačić (Pančevo)

Punih šest godina postoji fudbalski klub Voja Gačić (Pančevo) gde treniraju mladi dečaci i devojčice iz Pančeva i okoline. Klub je osnovao i predvodi predsednik i ujedno trener Miodrag Gačić sa svojim saradnicima sekretarom kluba Aleksandrom Mišelićem i trenerima koji rade sa decom Ilijom Bajić, Srđanom Tekijaškim,Predragom Stanimirovićem, Dejanom Rankovićem. Kao igrač Gačić je prošao sve mlađe selekcije Partizana (Beograd) sa kim ima odličnu sportsku saradnju, a trenirali su ga veliki treneri Florijan Matekalo, Vladica Kovačević, Nenad Bjeković i Branko Rašović od kojih je mnogo naučio. Kao seniorski igrač nastupao je za Utvu (Pančevo), Dolinu, Trudbenik, Železničar, Slavija (Kovačica) i Glogonj. Uspešni trener Gačić ima saradnju sa mnogim klubovima širom Srbije gde učestvuju na turnirima kao i u inostanstvu gde su postizali zapažene rezultate i dao je svoje viđenje o radu kluba i rekao:

-U našoj školi fudbala treniraju najmlađi dečaci i devojčice koji su svojim radom pokazali da poseduju dobar igrački potencijal. Svake godine redovni smo učesnici na nekoliko turnira gde smo učestvovali širom zemlje osvajali smo medalje i mogu biti ponosan na svoje momke i devojke kako fudbalski napreduju kroz naše treninge.-

Zajedno u rau sa vama rade nekoliko trenera koji po programu obučavaju decu da što bolje savladaju tehniku i fudbalske elemente.

-Sa mnom rade provereni treneri Tekijaški i Bajić, a sa najmlađima Stanimirović. Naravno da sa mladim i početnicima koji žele da budu golmani radi iskusni stručnjak Ranković. Za sada sve odlično funksioniše i svi treneri imaju ogromno igračko iskustvo koje prenose na mlade fudbalere. – kaže Gačić.

Ove godine postigli ste zapažene uspehe uspeha ste imali sa mladim selekcijama kluba.

-Tako je pioniri su prvi u svojoj ligi bez poraza, kadeti su svojim igrama i rezultatima u prvom delu sezone pokazali da su blizu ulaska u Vojvođansku kvalitetnu ligu, a devojke u seniorskoj kokurenciji su druge na tabeli Druge lige Sever.-

Takođe i seniorska ekipa beleži odlične rezultate koju ste formirali pre šest meseci.

- Dobar rad prethodnih godina u klubu sa mladim igračima doneo nam je da imamo seniorski klub koji se takmiči u Međuopštinskoj ligi gde smo trenutno prvi sa ekipom Budućnost (BB). Svi igrači su iz našeg omladinskog pogona i uz nekoliko iskusnijih Obradovića, Čalića, Krčedinca verujem da možemo do prvog mesta i plasmana u viši rang. Želja nam je da svake godine napredujemo i da klub podignemo na još veći nivo što verujem da možemo. – završio je Gačić.