XS
SM
MD
LG

Hydrojet Tale nudi gostima udisanje čistog kiseonika

Hiperbarična terapija u Banji Koviljači

Hydrojet Tale nudi gostima udisanje čistog kiseonika

Salon za masažu i negu tela Hydrojet Tale u Banji Koviljači, posetiocima, između ostalih usluga, nudi gostima i hiperbaričnu terapiju kiseonikom (HBOT).

Tretman se zasniva na udisanju čistog kiseonika iz koncentratora, u za to posebno namenjenoj hiperbaričnoj komori.

Radi se o potpuno bezbolnoj proceduri, koja se obavlja se u mono soft komori, a korisnik je u kontaktu sa osobljem tokom celog tretmana, ističu u salonu.

Terapija je izuzetno  značajna  za sportiste. Komora skraćuje vreme oporavka od povrede i sportistima garantuje brži povratak treninzima i vežbama.

Tretman pomaže bržem oporavku organizma posle velikih fizičkih opterećenja, kada sportista ima manjak kiseonika. Kada bi se čekalo da se organizam spontano opravi potrebno je minimum jedan dan, a ponekad je i  to za sportiste previše. Tretmanom sportisti brže postaju spremni za nove treninge i takmičenja.

U slučaju povrede, preporučena terapija obično podrazumeva odmor. Istraživanja pokazuju da tretman pomaže povređenom tkivu da unese mnogo više kiseonika nego što je to inače moguće. Kiseonik prodire dublje u krv, povećavajući cirkulaciju i ubrzavajući  proces lečenja i do 30 odsto.

Osim toga tretman je veoma koristan za poboljšanje sposobnosti i mentalnog fokusa sportista.

Hiperbarična medicina predstavlja relativno novu granu medicine. Prva uloga ove discipline bila je lečenje ronilaca i kesonskih radnika.

Danas, hiperbaričnu terapiju mogu da koriste i zdravi i bolesni ljudi.

Zdravi ljudi koriste hiperbaričnu terapiju kako bi usporili starenje i negovali kožu u estetskom i zdravstvenom smislu. Takođe, boravkom u hiperbaričnoj komori povećava se snaga, memorija, kao i opšte zdravlje.

Ova terapija se danas smatra jednom od najkvalitetnijih prirodnih terapija sa odmah vidljivim rezultatima i to ne samo trenutnim, već trajnim.

Koristi se kao osnovni ili dodatni tretman u svim slučajevima kada je došlo do deficita u transportu kiseonika. Kiseonik u uslovima povišenog pritiska u hiperbaričnoj komori, omogućava da pluća prikupljaju i do tri puta više kiseonika, nego disanjem pri normalnom pritisku. Organizam se tako lakše bori sa različitim mikroorganizmima, ubrzavajući proces ozdravljenja.

Potreba za kiseonikom je univerzalna za sve ćelije ljudskog organizma a njegov nedostatak je uvod u brojne bolesti i stanja kao i posledica bolesti i/ili povreda.

Za balans svog tela i organizma koristite tretmane u našem salonu, poručuju iz Salona za masažu i negu tela Hydrojet Tale.

 Ovaj popularni spa centar nalazi se u prijatnom opuštajućem ambijentu u samom centru Banje Koviljače.

Salon je osmišljen da posetiocima pruži relaksaciju, užitak i preporod, uz adekvatnu stručnu pomoć i korišćenje savremenih aparata.

Posetioci su u prilici da  odgovarajuće estetske i medicinske tretmane, svoja tela na prirodan i zdrav način, dovedu u najbolje psihofizičko stanje

Gostima su pored hiperbarične komore, na raspolaganju i usluge hydrojet masaže, TENS terapija, extenzer tarapija, IC lampe, sve vrste medicinskih i relaks masaža, kao i kvantna rezonantna magnetna analiza.