XS
SM
MD
LG

Srpskoligaš Dinamo 1945 počeo sa pripremama

Fudbaleri FK Dinamo 1945

Fdbaleri srpskoligaša Dinamo 1945 krenuli su sa pripremama za predstojeću sezonu i prvog dana prozivku je izvršio trener Goran Mrđa sa svojim saradnicima Goranom Kolarićem, kondicionom treneru Nemanjom Mitrovićem i trenerom golmana Nenadom Nikolićem Na prvom treningu bilo je prisutno 30 fudbalera i među njima i nekoliko novajlija koji će u narednim danima pokušati da se nametnu treneru Mrđi kako bi pristupili srpskoligašu sa Tamiša. Na prvom okupljanju ispred uprave kluba bili su sekretar Radomir Isailović, direktor Stevan Caković, Vladimir Đošić, dr. Dušan Stojić, Željko Čalić. Ispred uprave kluba Isailović je pozdravio fudbalere i poželeo im je uspešnu sezonu.

- Svojim fudbalskim kvalitetima i radom očekujemo od vas da u sledećoj sezoni postignemo još bolje rezultate nego protele godine. Ispred uprave želim da vam kažem da smo obezbedili sve uslove za rad kako bi se što bolje pripremili i želim vam puno uspeha u radu i da na kraju sezone zajednički ostvarimo zacrtani cilj plasman u sredini tabele.-

Klubu su pristupili šestorica fudbalera koji su bili prvog dana na prozivci povratnik Aleksandar Stojanovski (Nemačka), Vukašin Marković, Aleksandar Javor, Irfan Zulfić (Borac, Sakule), Božidar Šobat (Trepča) i Vladimir Jovković (Borac, Starčevo).

- U dogovoru sa trenerom Mrđom dovešćemo još potrebnih fudbalera koja će pojačati konkurenciju u timu. Verujem da ćemo napraviti dobar tim koji će svojim igrama i rezultatima opravdati očekivanje svih ljubitelja fudbala u gradu Pančevu i okolini.-rekao je Isailović.

Trener „brzog voza“ Goran Mrđa pred izlazak na trening upoznao je igrače sa radom i rekao je:

- Predstoji nimalo lako proleće gde želimo da popravimo plasman na tabeli i da se plasiramo u sredini tabele. Očekuje nas naporan rad koji je normalan u pripremnom periodu i od vas očekujem da maksimalno odradite svoje obaveze. Ugovorene su osam kontrolne utakmice i od vas očekujem da ozbiljnim pristupom prilazite treningu i utakmicama kako bi zajednički ostvarili rezultate koji se od nas očekuju u nastavku prvenstva. Svi ćete imati šancu da se nametneta svojim radom i igrama u kontrolnim mečevima koje će nam pokazati pravu sliku tima koliko su naše prave mogućnosti.-

Fudbaleri „brzog voza“ odigraće osam kontrolnih utakmica i posle dve nedelje treninga imaće prvu proveru 05.februara sa Proleter (Banatski Karlovac), a zatim Radnički (Novi Beograd), Mladost (Omoljica), Naftagas, Sinđelić, Spartak 1911, BSK 1925 Batajnica i OFK Vršac. 

Prvoj prozivci treneru treneru Goranu Mrđi pojavili su se: golmani Miroslav Andžić, Filip Beljinac, Darko Brkljač, igrači Miloš Brajović, Marko Milojević, Vukašin Blažić, Marko Petrović, Aleksa Kolocka, Mihajlo Marković, Uroš Lazić, Božidar Šobat, Vukašin Marković, Filip Ćosić, Vladimir Jovković, Aleksa Pavlović, Luka Janković, Aleksandar Stojanovski, Irfan Zulfić, Denil Badžak, Predrag Ćirić, Mateja Počuča, Dimitrije Jankulov, Lazar Đokić, Vanja Đošić, Stefan Čikić, Mihajlo Đokić, Petar Čučak, Aleksandar Javor, Marjan Milinković, Ljubomir Pavlović.