XS
SM
MD
LG

Oživelo igralište u Popincima

Mnogo posla pred Željkom Miloševićem i Bobaniom Markovićem

Fudbalski klub iz pećinačke opštine sa najdužom tradicijom, Napredak iz Popinaca, „upalio je motore“. Na snegom prekrivenom terenu nikada više igrača, što daje osnovu za bolje proleće. Prvi deo sezone, odn. plasman 12 mesto i skromnih 17 bodova nisu za pamćenje.

 - Pred nama je mnogo posla – ističe predsednik Zoran Kokanović – Želja nam je da, najpre, što više dece fudbalski edukujemo i izvedemo na put. Svima kojima je ova igra na prvom mestu, a ne pare, imaju mesta u Napretku. Uostalom, zato se fudbal i igra ovde 101 godinu. Na prozivci smo imali 31 igrača. Među njima su i novi igrači; Milan Savković (Polet, Novi Karlovci), Filip Čubrilo (Sremac, Dobrinci), Ervin Alijagić (Srem, Sremski Mihaljevci), Nemanja Vesić i Dušan Devrnja (Graničar, Obrež), Milan Vukosavljević (Donji Srem 2015, Pećinci), Luka Subotić (Dunav, Stari Banovci), Luka Minić (Omladinac, Novi Banovci). Iz Hrvatske je došao Uroš Petrović. Za prvi tim konkurišu i kadeti: Nemanja Aleksić, Dimitrije Kovačević i Aleksa Žmirić. Pojačali smo i strčni rad u klubu. Prvom treneru Željku Miloševiću prvi saradnik biće Slobodan Boban Marković. Drugu sredinu potražiće: Petar Kočijašević, Miodrag Sremac i Igor Grbić.

Popinci se mogu pohvaliti da imaju jedan od najkvalitetnijih terena u okolini.

- U planu su i veliki radovi na poboljšanju infrastrukture – nastavlja Kokanović - Očekuje nas pokrivanje tribina, postavljanje reflektora i sređivanje parking prostora ispred stadiona.

Kod trenera Željka Miloševiča nema mnogo nedoumica.

- U narednih šest nedelja kombinovaćemo rad na našem terenu i u Sportskom centru „Suvača“ u Pećincima - kaže Milošević - Na žalost, vremenske prilike umnogome će uticati na plan treninga. Svaki vikend ćemo iskoristiti na odigravanje kontrolnih utakmica, s obzirom da imamo veli broj igrača. Rivali će nam biti Sloboda iz Donjeg Tovarnika, omladinci Zemuna, Fruškogorac iz Krčedina, Budućnost iz Salaša Noćajskog, Hajduk iz Višnjićeva, Slavija iz Novog Sada, Šumar iz Ogara i Jedinstvo iz Rumenke. Nadamo se boljim igrama u drugom delu sezone. Želimo da stvorimo prepoznatljiv stil igre. Jesenas su nas pratili pehovi prouzrokovani povredama i bolešću igrača. Skroman igrački fond je iza nas.

Krenuo je i Napredak