XS
SM
MD
LG

Dečaci "brzog voza" drugi na turniru u Sarajevu

Dečaci 2010. godište - FK Dinamo 1945

Poslednjih šest godina fudbalski klub Dinamo 1945 učestvuje sa mladim selekcijama na velikom internacionalnom turniru u Sarajevu tako je bilo i ove godine. Sekretar kluba Radomir Isailović koji je pratio dešavanja i igre najmlađih po povratku iz Sarajeva rekao je:

- Proteklog vikenda na turniru treneri Petar Počuča i Neđo Mrđa su poveli pet selekcija najmlađih fudbalera "brzog voza" godišta 2009. do 2013. i svi su na najbolji način predstavili naš klub i grad Pančevo. Na turniru je učestvovalo preko 400 ekipa iz svih bivših republika stare Jugoslavije i bilo je lepo biti na ovom turniru odakle naši dečaci nose lepe uspomene.-

Po povratku i ostvarenog lepog uspeha najmlađih selekcija kluba trener Petar Počuča je istakao:

- Pre dve godine osvojili smo prvo mesto i sada smo napravili sjajan rezultat osvojili smo drugo mesto bez izgubljenog meča.Svake godine redovni smo učesnici na mnogim turnirama širom zemlje i inostranstvu gde smo osvajali medalje i moram da napomenem da sam ponosan na svoje momke kako igraju i kako se ponašaju na terenima gde nastupamo.

Dugo godina ste u fudbalu kao nekadašnji igrač, a sada kao trener i prenosite svoje iskustvo u radu sa njima.

- Naš trenerski posao sa mladim sportistima nije nimalo lak i svakog treninga moraš biti spreman da decu nešto novo naučiš. Dosta mladih i talentovanih dečaka trenira i potrebno je ih samo usmeriti na pravom putu i pomoći im tako da jednog dana budu dobri ljudi i sportisti. Dugo godina radim sa najmlađim dečacima u klubu i želim da istaknem da je to najlepše za mene kao trenera - kaže Počuča.

Generacija 2010. godište koju predvodi trener Počuča u finalu turnira izgubila je na penale od NK Olimpije (Ljubljane), a nastupila je u sledećem sastavu: Nikola Mijatović, Darko Isailović, Uroš Cvejin, Mateja Radosavljević, Miloš Antić, Nebojša Petrić, Boris Hučka, Marko Jovanovski, Dario Toškov, Mihajlo Farkaš, Uroš Đurić.