XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Dragojević i Simić pobedili u Horgošu

HORGOŠ, 1. oktobar (Info centar).- Milan Dragojević biciklista subotičkog Sparatak i Dragoslav Simić vozač beogradske ekipe „Trka kroz Srbiju“ pobedili su u dve trke „Dunavskog kupa“ u Horgošu.

Dragojević je na stazi od 72 km bio brži od dvojice biciklista Segedina Ferenca Saboa i Tamaša Taborošija, dok je Simić slavio na stazi od 30 km ispred Dimitrija Žarkovića iz Spartaka i Aleksandra Mirkovića iz novosadskog Fanatika.Učestvovalo je 50 biciklista iz BiH, Mađarske i Srbije.

- Mirkoviću je treće mesto donelo dovoljno bodova da je trku pre kraja obezbedio prvo mesto u generalnom plasmanu „Dunavskog kupa“, najvećeg takmičenje amatera, rekreativaca i mastersa u regionu – kaže Tibor Tarjan direktor Dunavskog kupa.- Poslednje trke su u nedelju 7. oktobra. Start prve poluetape od 38 km je u 13 časova u Sremskoj Kamenici a cilj u Neštinu. Potom u 14,40 krećemo iz Neština i cilj je posle 44 km na Petrovaradinu na vidikovcu. Odučivaće o ekipnom pobedniku jer Spartak za nekoliko bodova beži ekipi „Trka kroz Srbiju“ i pošto su ovo finalne trke sa duplim bodvanjem, neizvesnost će potrajati do cilja. Nagrada pobedniku finalnih trka je trofej “Petrovaradinska kaldrma”.

I ove godine prijatelji trke bili su Sekretarijat za sport i omladinu Novog Sada, BS Vojvodine, Novosadski sajam, Novosadski maraton, Antidoping agencija Republike Srbije, Ciklo svet Srbija, JKP Put i Vojvodinaput-Bačka put. U organizaciju su bili uključeni i saobraćajna policija MUP Republike Srbije, medicinska služba, sudijski kolegijum, foto finiš i ozvučenje.

Aleksandru Mirkoviću je ovo treća uzastopna pobeda u Dunavskom kupu (2010, 2011. i 2012) i izjednačio se sa Somborcem Dejanom Vidakovićem. Pripašće mu trofej ”Zlatna amfora”. Glavna nagrada je najmoderniji alu-karbon ram sa vilama marke „Trigon”, poklon glavnog sponzora firme „Ciklomanija internacional”. Ova firma pokloniće na završnoj svečanosti najboljima i artikle svetski poznatih brendova kao što su DMT, LAS, „Novatek”, Mikrošift”, IBN čejn”. Firma Viutalikum” nagradiće učesnike svetski poznatim suplementima „Bio Tek” iz SAD.