XS
SM
MD
LG

Užičanke krenule sa napornim radom

ŽFK Jedinstvo Putevi - foto: facebook.com/jedinstvoputeviuziceofficial

Nakon dvomesečne pauze, uporedno sa muškim delom Jedinstva, sa pripremama su krenule i fudbalerke. Pripremni period je započet sa dva odigrana turnira u Vrnjačkoj Banji i Čačku, a zatim su se 2. februara fudbalerke Jedinstva vratile u trening centar u Krčagovu. Prvi deo sezone je prošao jako loše, ali se bolji rezultati nisu mogli očekivati od najmlađe i najneiskusnije ekipe u ligi.

Za naš portal izjavu je dao trener SŽFU Jedinstvo Putevi, ujedno i najmlađi trener u ligi, Aleksandar Jovanović: - "Rezultati u prvom delu su čist rezultat naše mladosti i neiskustva. Treba shvatiti da je skoro ceo prvi tim sastavljen od devojaka koje su se sa 15 ili 16 godina prvi put susrele sa fudbalom. Vratili smo se na treninge i vredno ćemo raditi ne bi li se rezultati poboljšali. Veoma me raduje to što prvi tim nije napustila ni jedna devojka, a redovi su osnaženi sa kadetkinjama koje su preko zime stekle pravo igre za seniorsku ekipu."

ŽFK Jedinstvo Putevi - foto: facebook.com/jedinstvoputeviuziceofficial

"Na jesen ćemo formirati i kadetsku selekciju što će nas strukturno učiniti najuspešnijom ženskom ekipu koja je ikada postojala u Užicu. Već smo krenuli u formiranje te ekipe i dovođenjem igrača koji će dugoročno služiti toj selekciji, a zatim i prvom timu. Ulažemo velike napore i nastavićemo u tom trendu kako bi u jednom trenutku Jedinstvo, ako ne rezultatski onda strukturno, postalo najorganizovanija ekipa u Zapadnoj Srbiji", dodao je Jovanović.

Seniorke Jedinstva u sklopu pripremnog perioda očekuje par prijateljskih utakmica, a klub će u narednom periodu nastaviti sa dovođenjem igrača svih godišta, kako bi se se obezbedila i sadašnjost i budućnost ovog mladog kluba.


Jedinstvo (Ub) 9 : 1 Jedinstvo Putevi
Loznica 3 : 0 Slatke male
Kraljica Marija 0 : 2 ŽGFK Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 ŽGFK Borac 10 9 0 1 27
2 Loznica 10 8 1 1 25
3 Jedinstvo (Ub) 10 6 1 3 19
4 Kraljica Marija 10 4 0 6 12
5 Slatke male (-1) 10 1 1 8 3
6 Jedinstvo Putevi 10 0 1 9 1