XS
SM
MD
LG

Omladinci Paleža odbranili naslov prvaka Beograda u futsalu

Omladinci Paleža prvaci Beograda u futsalu - foto: M.Ašković

U finalu futsal Omladinske lige FSB, KMF Palež iz Obrenovca savladao je u obrenovačkoj Hali sportova KMF Konjarnik ubedljivo sa 3:0 (3:0). Golove su postigli Sofronić, Radovanović i Jerinić. U prvoj utakmici Obrenovčani su slavili rezultatom 7:6. 

Izabranici trenera Željka Grujičić diktirali su tempo od samog početka utakmice i nisu dozvolili rivalu da ih ugrozi. Istorijski uspeh, još jedan u nizu, kao po navici, ali sledi tek ono najbolje, prvenstvo Srbije, gde Palež brani naslov osvojen prošle godine.

Trener Željko Grujičić, legenda velikog i malog fudbala, prihvatio je omladince prošle godine i počeo u startu da beleži odlične rezultate.

- U ekipi vlada vedra atmosfera, dobra hemija, sve su to talentovani igrači koji imaju veliku budućnost u futsalu. Doveli smo Sofronića, iz Crvene zvezde talentovanog Klarića. Na scenu je stupila nova generacija igrača rođenih 2004. izuzev starijeg kapitena Radovanovića. U ligi Beograda bili smo neprikosnoveni sa maksimalnim učinkom od sedam pobeda - pohvalio se Grujičić.

Pored pomenutih igrača, deo uspešnog tima su golmani Avram i Perić, zatim Životić, Jerinić, Blažić, Pejić, Drakulić, Vidović, Marinković, Lutovac, Bojović, Baković i Starčević. Pored njih sa ekipom treniraju dva nadarena 14-godišnjaka Goljić i Šainović.

1. marta biće obavljeno žrebanje za prvenstvo Srbije, gde će međusobno odmeriti snage prvaci regiona. Finale je zakazano u Vranju.