XS
SM
MD
LG

Novi Beograd krupnim koracima ušao u 2022. godinu

Vatroslav Staničić, predsednik UO BK Novi Beograd

 

Godina 2021. u srpskom boćanju protekla je „u znaku“ Novog Beograda. Po svemu sudeći, ovaj sporski kolektiv „krupnim koracima“ ulazi i u 2022. godinu. Čelnici kluba postavili su ispred sebe visoke ciljeve, a i trebalo bi ispoštiovati i ništa manje standarde.

Jedna od novina je promena na čelu Upravnog odbora BK Novi Beograd. Novi predsednik je Vatroslav Staničić.

- Na nedavno odršanoj Skupštini kluba, dosadašnji predsednik Radivoje Durbaba, zbog zdravstvenih razloga je podneo ostavku – kaže novoimenovani predsednik Staničić – Već na prvom sastanku Upravnog odbora konastatovano je da se i u 2022. godini krene nesmanjenim tempom. Vlastitim sredstvima izgrađena je balon hala, igrački kadar je osetno pojačan, te se stvaraju svi uslovi da i ova godina bude izuzetno uspešna. U 2021. osvojili smo na domaćoj sceni sve što se moglo osvojiti. Bili smo prilično uspešni i na mežunarodnim turniorima. Želja svih nas da u 2022. godini napravimo „iskorak više“. Pre svega da se kvalifikujemo u Ligu šampiona. Bićemo domaćini 11. i 12. marta kvalifikacijama za pomenuto takmičenje. Konkurenti u tromeču, biće nam prvaci Crne Gore, Palma iz Donje Lastve, odn. Bosne i Hercegovine, Naum. Pored ova tri kluba, trebalo je da učestvuju i šampioni Rusije, Slovačke i Turske. Zbog opštepoznate situiacije Rusi su otkazali, a problema su imali i ptredsstavnici Slovačke i Turske. Sa kvalifikacionog turnira dve najbolje ekipe će se plasirati u drugu fazu takmičenja Lige šampiona, gde nam protivnici mogu biti ekipe iz „krema evropskog boćanja“. Za ovaj turnir iskoristili smo pravo da se pojačamo sa dva „stranca“. To će biti: Srđan Butorac (bivši član Novog Beograda) i Ali Rečep, reprezentativac Turske. Sportska javnost je upoznata da bi uskoro trebalo da krene i Regionalna liga. I tu je ekipama ostavljena mogućnost za pojačanja, koju ćemo mi, svakako, iskoristiti. Ove godine branimo titule iz Prve lige, Kupa i Super kupa. Svi se nadamo da ćemo ih i odbraniti.

  Zahvaljujući velikom angažovanju pojedinih članova Upravnog odbora Novog Beograda, u sistem takmičenja od ove godine uključuje se i ženska ekipa.

  - Angažovali smo devojke koje su igrale u pojedinimn klubovimna – nastavlja Staničić – Međutim, zbog razno-.raznih razloga nisau igrale koliko zaslužuju. Rešili smo da napravimo žensku ekipu, koja se, za sada zvanično naziva „NBGD“ i koja će se od ove godine takmičiti u Drugioj ligi – Jug.

  Boćarski klub Novi Beograd poštuje pricip da je najbolje učiti od iskusnijih.

  - Na žalost, u ovom sportu je malo „finansijskih injekcija“ – priznaje predsednik Staničić – Želimo da se što više povežemo s privredom, s ljudima koji bi mogli s donacijama pomoći. Svojim sredstvioma, ali i uz pomoć sponzora napravili smo za kratko vreme balon halu, koji je gradu, od preko dva miliona stanovnika bio preko potreban. Takođe, jedan od prioriteta nam je jačanje saradnje sa boćarima iz susednih zemalja., gde je ovaj sport na višem nivou. Nedavno smo učestvovli na Međunarodnom turniru „Praznik mimoze“ u Herceg Novom, a ženska ekipa je bila na mini pripremama u Čavlama (kod Rijeke), na poziv selektora ženske reprezentracije Hrvatske.

  Ona narodna „dobar glas se daleko čuje“ važi i za Boćarski klub Novi Beograd. Učestali su pozovi za učešće na međunarodnim turnirima, a mnogi klubovi, pa i reprezentacije, najavili su dolazak u Beograd .

Ali Rečep, pojačanje iz Turske