XS
SM
MD
LG

Kvalifikacije za Kup šampiona: Šansa Novog Beograda

Trening BK Novi Beograd

Višestruki šampion Prve lige Srbije, Boćarski klub Novi Beograd biće domaćin sledećeg vikenda kvalifikacionog turnira, tromeča, za Kup evropskh šampiona. U novoizgrađenoj balon hali, koja se nalazi u okviru Sportskog centra Bežanija, rivali Novom Beogradu, biće prvaci Crne gore i Bosne i Hercegovine, Palma iz Tivta, odn. Neum. Sa ovog turnira, u „glavni šešir“ Kupa plasiraće se dve ekipe.

Kakve su šanse da se najbolji srpski klub plasira među „ evropsku elitu“?

- Očekivanja su uprave kluba nas, igrača, su velika – ne krije Milaković, jedan od najiskusnijih igrača BK Novi Beograd i dugogodišnji reprezentativac – Nismo imali previše vremena za pripreme, jer smo našu halu završili tek nedavno. Rivali su nam Palma i Neum. Predstavnik crnogorskog boćanja je mlada ekipa, sa nekoliko iskusnih igrača, među kojima se najviše ističe Miroslav Petković, osvajač više mnjdalja sa prevenstava Evrope i sveta. Treba istaći da on, zajedno sa najperspektivnijim mladim igračem sa ovih prostora, Gracijom Stjepčevićem, čini kostur ekipe. Oni su trenutno u dobroj formi, s obzirom da u pauzi crnogorskog prvenstva, igraju u hrvatskom prvenstvu. Neum su, za ovaj turnir pojačali, reprezentativci Bosne i Hercegovine, Nikola Mikulić i Josip Glavinić. Ubeđen sam da imamo velike šanse za prolazak dalje. Najveća „snaga“ naše ekipe je da se dobro poznajemo, odn. da znamo koliko ko može da doprinese. Pored svega, iskoristili smo mogućnost da se, za ovaj turnir, pojačamo sa dva izvanredna igrača: Srđanom Butorcem i Ali Ređepom, reprezentativcem Turske, koji su trenutno članovi BK Maini iz Budve. Ređep će nam posebno koristiti za tzv. „tehničke discipline“ , uz standardne Nikolu Serafimovića i Miloša Balaća.

Srđan Butorac je u 2021. godini bio član Boćarskog kluba Sombor, a pre toga, četiri sezone bio je prvotimac Novog Beograda.

 - Ovog puta sam u malo drugačijoj ulozi – kaže Butorac – Pokušaću da pomognem svojim velikim prijateljima i klubu, gde sam sazreo kao igrač, da se plasiraju u sledeću fazu Kupa šampiona. Verujem da imamo velike šanse za to. U prilog nam ide činjenica da ćemo igrati na svom terenu. Rivale dobro poznajem, jer, poslednjih godina se baš često susrećemo na ovakvim turnirima.

Ali Ređep je dobro poznato ime u „boćarskom svetu“. Sportska javnost mnogo od njega očekuje na predstojećem tromeču. Posebno, u „brzinskim disciplinama“: štafetnom i brzinskom izbijanju.

- Mnogo je osvojenih medalja u mojoj desetogodišnjoj karijeri – ističe Ređep – Učesnik sam brojnih prvenstava sveta i Evrope, u juniorskoj i seniorskoj karijeri. Iako sam u Beogradu tek nekoliko dana, utisci o ekipi i uslovima su fantastični. Ubeđen sam da Novi Beograd ima opgromne šanse za prolazak.

Optimizam Miloša MIlakovića

Ali Ređep i Srđan Butorac, pojačanja za Evropu