XS
SM
MD
LG

Džipijada "Baroševac 2022"

Foto: privatna arhiva

Posle dve godine pauze zbog epidemije COVID - 19, ovog aprila se održava četvrta po redu Džipijada "Baroševac 2022". O tome kako protiču pripreme, kazuje nam organizator i predsednik Džip kluba Troper iz Baroševca, Dragan Bojić.

Skup takmičara je od 7 do 10 časova u Baroševcu, gde je organizovan doručak i njihove prijave. Staza za takmičenje u dužini od 42 kilometra je spremna za turističku vožnju. Svi učesnici će voziti stazu do određenog mesta gde je planiran predah i ručak u intervalu od 13 do 14 sati. Od tog mesta potom kreće Soft, Hard i vožnja kvadova, koje su podeljene po kategorijama. Inače, staza za tu vožnju je dugačka oko 10 kilometara. Na 500 metara od cilja te staze počinje brzinski ispit na kružnoj stazi dužine 6 kilometara i takođe se vozi po kategorijama. Za sada je prijavljeno preko 40 takmičara, a s obzirom da ima još dve sedmice do početka takmičenja očekuje se mnogo veći broj učesnika, čak do 250, a sa džipovima i kvadovima negde do 80 vozila. Po završetku takmičenja planirana je večera oko 18 sati, uz muziku i neograničeno piće u restoranu ˝Šarena kapija˝, gde već za prenoćište ima prijavljeno oko pedesetak učesnika.

Džip klub Troper još jednom poziva sve zaljubljenike u ekstremnu vožnju, kako takmičare, tako i gledaoce, da im se pridruže na spektaklu koji se očekuje 9. aprila nadomak Lazarevca, a za sve učesnike koji dođu dan ranije, organizivan je prijem i večera u Bakinoj kolibi u Baroševcu.

Foto: privatna arhiva