XS
SM
MD
LG

Metaloplastika zakazala finale Kupa sa Vojvodinom

Foto: RSS/Ivica Veselinov

Rukometaši Metaloplastike trijumfovali su u drugom polufinalu Kupa prof. dr Branislav Pokrajac i zakazali okršaj sa Vojvodinom za trofej nacionalnog Kupa. Izabranici Miodraga Kažića su u odličnoj atmosferi SRC Dubočica u Leskovcu savladali ekipu Dubočice 54 rezultatom 30:24 (13:11) i ostvarili plasman u finale. 

Domaćini su nošeni odličnom atmosferom u SRC Dubočica u Leskovcu imali prednost početkom utakmice. Međutim, nakon vođstva Dubočice od 3 gola razlike, pri rezultatu 10:7 usledila je serija Metaloplastike kojom su gosti iz Šapca najavili preokret. Odbrane Darka Arsića su unele dodatnu sigurnost u ekipu, pa je Metaloplastika sa dva gola prednosti otišla na odmor (13:11). 

Zalet koji je uhvaćen krajem prvog dela igre, izabranici Miodraga Kažića nastavljaju i početkom  drugog poluvremena i u 33. minutu stiču pet golova prednosti. Dubočica je uspela da smanji na 17:20, ali niz grešaka u napadu doprinosi da Metaloplastika do sredine drugog poluvremena ponovo uspeva da ode na pet golova razlike (17:23). Domaća ekipa uprkos punoj hali i sjajnoj podršci sa tribina nije uspela da se vrati u meč, pa su Šapčani u 53. minutu povisili prednost na 27:19. Razlika u korist Metaloplastike na isteku utakmice bila je nedostižna, pa je Dubočica do kraja uspela tek da smanji rezultat na 24:30.

RK DUBOČICA 54 - RK METALOPLASTIKA 24:30 (11:13)

RK DUBOČICA 54: Gašić, Cvetković, Radulović 1, Marinković, Grubić 5, Aleksandar D. Pavlović 1, Mađar, Mitrović, Spasić 1, Matović 4, Atanasković 4, Adamović 1, Ristović 5, Aleksandar V. Pavlović, Anđelković 2, Kocić.

RK METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić 1, Jevtić, N. Milovanović 4, Ćosić, Srdanović 3, Mirković, F. Milovanović 1, Mohamed 2, Ivanić, Arsić, Terzić 6, Brajović 4, Milenković 2, Mešter 5, Dakić 2.

Finale Kupa prof. dr Branislav Pokrajac između Vojvodine i Metaloplastike na programu je u petak, 1. aprila od 19:00 časova uz direktan prenos na RTS 2.