XS
SM
MD
LG

Sudijska lakrdija na "Lukarelu"

Foto: FK Borac Aleksandrovo

Fudbalska utakmica između prvoplasiranog ŽAK-a iz Kikinde i trenutno poslednjeplasiranog Borca iz Aleksandrova, bila je sve samo ne jedna fudbalska utakmica u kojoj su snage trebale odmeriti dve ekipe a bolji tim pobediti. Bez ikakve sumnje, proteklog vikenda je pobedio kancer srpskog fudbala zvani "navlačenje" i to u režiji sudijske trojke koja je za cilj imala da gosti iz Kikinde moraju po svaku cenu pobediti, a domaćin mora po svaku cenu izgubiti i ne samo to, već i osakatiti ekipu tako da nema više ko da nastupa za crveno-plave. Plan im je uspeo, sramota koja je iz očaja postala predmet podsmevanja svih prisutnih na "Lukarelu" očigledno nije mnogo dotakla ni prvoplasirani tim sa tabele, a pogotovo sudijsku trojku koja je svoj posao odradila onako kako joj je bilo naređeno. Komentar gotovo svih na stadionu po završetku utakmice bio je jedinstven i gotovo svi su se mogli složiti da se ovakva sramota za naš fudbal, ne viđa često.

Nećemo mnogo analizirati utakmicu, jer bilo kakva analiza nije potrebna. Ko god je proteklog vikenda bio prisutan na "Lukarelu" mogao je videti da su "crveno-plavi" zaslužili sva tri boda, i da nije bilo navlačenja od strane sudijske trojke, isključenja i produžetka do trećeg dnevnika (ili dok gosti ne postignu pogodak), bodovi bi ostali u Aleksandrovu i epilog bi bio sasvim drugačiji i povoljniji za domaći tim. Desetkovani, pre svage zahvaljujući već ranijim radovima drugih delilaca pravde koji su takođe svoj zadati posao odradili kako im je bilo naređeno, mladi tim Borca je pokazao svoje zube i rešio da nanese težak poraz lideru sa tabele i timu koji je (po mnogima) neprikosnoven u ovom rangu takmičenja.

Da je bilo pravde to bi se i desilo, ovako gosti nezasluženo osvajaju sva tri boda i ostavljaju mladi tim Borca (da podsetimo, jedan od najmađih timova u ligi), bez bodova a čini se i bez nekoliko standardnih prvotimaca koji su (ili će tek biti) sankcionisani zabranom nastupanja na prvenstvenim utakmica u periodu koji sledi. Sramota je zaista da je nešto ovako i dalje moguće, da su navijači na tribinama kroz smeh i sarkazam komentarisali svaku odluku sudijske trojke koje su direktno išle na štetu domaćeg tima, i to nije prvi put. Dragi prijatelji iz fudbalskog saveza, sudijske komisije, svi vi koji se brinete o regularnosti ovog takmičenja i pokušavate da napravite ligu koja će, barem po sudijskim kriterijumima, izgledati kao one jače i za gledanje lepše lige, želimo da vas obavestimo da više ne želimo da ćutimo i da se lažemo da su greške moguće ili da su iste plod neiskustva. Ćutali u prve dve utakmice odigrane ovog proleća na našem stadionu, ćutali smo i posle skandaloznog isključenja našeg prvog golmana na utakmici sa ŽFK Banat (tada je glavni sudija bio linijski sa meča protiv ŽAK-a), od danas više nećemo ćutati. Svaku utakmicu ovog proleća na "Lukarelu" naš tim je završio sa igračem manje, zanimljivo svaki put kada smo bili bolji protivnik ili u boljoj poziciji od našeg protivnika. Posle naše poslednje utakmice, više nema sumnje da je nečiji cilj da se FK Borac Aleksandrovo izbaci iz lige i to na na jedan nesportski i podmukli način. Želimo da vas obavestimo da se mi nećemo predavati, da ćemo se služiti svime onim čime su se do danas služili i naši konkurenti u ligi, pa ako treba neka bude smešno i nama kao i svima ostalima.

Zbog naše dece, naše omladine i našeg mladog tima, borićemo se svim snagama do poslednjeg kola, a sve ono što mi smatramo skandaloznim i nesportskim prema našoj ekipi, dokumentovaćemo i obajviti putem našeg sajta, pa neka svi vide da je fudbal u našem regionu odavno prestao da postoji. Čestitke našim momcima na borbenosti i zalaganju na današnjoj utakmici. Čestitke i našim kadetima koji su novom pobedom napravili ogroman korak ka odbrani naslova prvaka. Veliko hvala našim navijačima koji su u velikom broju pružili podršku "crveno-plavima" i na ovoj utakmici. A ostalima nemamo šta da poručimo sem da fudbal za njih nije i da je bolje da svoje slobodno vreme potroše na nekim drugim stvarima, ovako... sramota je!


30 .kolo PFL Zrenjanin
Vojvodina (NM) 2 : 1 ŽFK Banat
Vojvodina (B) 0 : 3 Krajina
Rusanda 3 : 2 ŽAK
Mladost (BD) 0 : 2 Budućnost
Napredak 5 : 4 Banat
Mladost (L) 6 : 2 Borac
Polet 7 : 1 Delija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 ŽAK 28 22 2 4 68
2 Polet 28 21 3 4 66
3 ŽFK Banat 28 16 5 7 53
4 Budućnost 28 14 4 10 46
5 Rusanda 28 13 4 11 43
6 Napredak 28 11 8 9 41
7 Banat 28 11 8 9 41
8 Delija 28 10 5 13 35
9 Mladost (BD) 28 10 4 14 34
10 Vojvodina (NM) 28 9 6 13 33
11 Krajina 28 10 3 15 33
12 ASK 28 8 8 12 32
13 Mladost (L) 28 9 4 15 31
14 Vojvodina (B) 28 7 0 21 21
15 Borac 28 6 2 20 20