XS
SM
MD
LG
19.04.2022 SPD Radnički Kragujevac

LŠ: Radnički na megdanu Ferencvarošu

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički Kragujevac

U pretposlednjem kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog gostuju ekipi Ferencvaroša, prvaku Evrope iz 2019. godine, u sredu, od 19 časova, u Budimpešti.

I dok su Kragujevčani i definitivno ostali bez šansi da se nađu na „fajnal-ejtu“, mađarski predstavnik je u prošlom kolu napravio veliki korak ka završnici, pobedom nad direktnim konkurentom, Olimpijakosom, u Atini. „Zeleno-belima“ će ovo biti i prva meč lopta za overu završnog turnira, kao i prilika da se što bolje pozicioniraju u četvrtfinalnom kosturu, jer za Novim Beogradom i Barselonetom zaostaju samo bod.

- Kako smo ostali bez šansi za plasman na „fajnal-ejt“ Lige šampiona malo više smo okrenuti polufinalnoj seriji sa Partizanom, pa će nam ova utakmica, kao i sparing koji smo odradili sa Pro Rekom, poslužiti da vidimo u kakvoj smo formi pred završnicu domaćeg šampionata. Ipak, daleko od toga da smo poneli belu zastavicu. Igramo protiv jedne od najboljih evropskih i svetskih ekipa i sama pomisao na to da kao jedan mlad tim imamo šansu da se nadmećemo sa njima dovoljan je motiv samo po sebi – rekao je Marko Radulović, vaterpolista Radničkog i MVP letošnjeg Svetskog prvenstva za juniore.

U prvom susretu ovih rivala, Šumadinci su u fantastičnoj atmosferi svog bazena nadoknadili „minus četiri“ u poslednja četiri minuta susreta i na kraju stigli do boda – 11:11.

- U prvoj utakmici mogli smo da se uverimo o kakvoj se ekipi radi. Jurili smo zaostatak od četiri gola i izgubljenu utakmicu doveli u remi. Očekujem još jedna težak meč, jer je Ferencvaroš odličan skup mađarskih reprezentativaca, dopunjen sa par vrlo dobrih stranaca, među kojima su naš Nemanja Ubović i Rus Danil Merkulov. Tu su i jedan od najboljih igrača današnjice Deneš Varga, Marton Vamoš, Silard Janšik i golman Soma Vogel i sigurno da je pred nama jako težak zadatak – zaključio je Radulović.

Direktan prenos utakmice obezbeđen je na Sportklubu 4.


Jadran ST 13 : 15 CNA Barceloneta
SPD Radnički 11 : 13 Novi Beograd
FTC Telekom Budapest 8 : 6 AN Brescia
Dinamo Tbilisi 14 : 13 Olympiacos CFP
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 AN Brescia 14 9 3 2 30
2 FTC Telekom Budapest 14 8 4 2 28
3 Novi Beograd 14 8 3 3 27
4 CNA Barceloneta 14 8 3 3 27
5 Olympiacos CFP 14 6 2 6 20
6 SPD Radnički 14 4 1 9 13
7 Jadran ST 14 3 0 11 9
8 Dinamo Tbilisi 14 2 0 12 6