XS
SM
MD
LG
18.05.2022 SPD Radnički Kragujevac

Poraz Radničkog u prvom meču finalne serije

Detalj sa meča - foto: SPD Radnički Kragujevac

Vaterpolisti Radničkog poraženi su u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa Super lige Srbije, na gostovanju ekipi Novog Beograda, rezultatom 17:9.

Iako su domaći vodili od samog starta, Kragujevčani nisu loše ušli u utakmicu i svaki put su uspevali da dođu do izjednačenja, sve do finiša prve četvrtine (4:4). Trener Novobeograđana, Igor Milanović, promenio je tada prvog golmana, Gojka Pijetlovića i među stative poslao Brazilca Fernandeza, posle čega su njegovi izabranici vezali tri gola i kraj prve deonice dočekali sa  „plus tri“ (7:4).

Tri minuta pre odlaska na poluvreme domaćin je stigao do pet golova „viška“ (10:5), što je bio znak za trenera Uroša Stevanovića da i on pokuša da pokrene svoj tim rokadom na golu, pa je tako Todorovski zamenio Dobožanova.

Gosti su se potom nakratko konsolidovali i sredinom treće četvrtine prišli na tri gola zaostatka (11:8), ali više od toga nisu uspeli. Novi Beograd je odgovorio serijom od tri gola i sredinom poslednje deonice otklonio sve dileme oko pobednika (14:8), a zatim trijum učinio još ubedljivijim.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su srpski reprezentativci: Nikola Jakšić i Radomir Drašović sa po tri gola, odnosno Dušan Mandić, Đorđe Vučinić, Duško Pijetlović i Draško Gogov sa po dva, koliko su dali i Aleksa Ukropina i Miloš Ćuk na drugoj strani.

Finalna serija igra se na dve dobijene utakmice, a drugi meč na programu je u subotu od 19 časova, na zatvorenom bazenu u Kragujevcu. Ulaznice za taj duel su već u prodaji, po ceni od 200 dinara, na info pultu zatvorenog bazena SPD „Radnički“.

Novi Beograd – Radnički 17:9 (7:4, 3:1, 2:3, 5:1)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD „Radnički“. Sudije: Anđelić i Raković.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 1, Ćuk 2, Krug, Ukropina 2, Pljevančić 1, Toholj, Miličić 1, Lukić 1, Vrlić, Todorovski, Radulović. Trener: Uroš Stevanović.

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S. Rašović 1, Mandić 2, Martinović 1, Vučinić 2, D. Pijetlović 2, Gogov 2, Jakšić 3, Perković, Vlahopulos, Drašović 3, V. Rašović, Fernandez, Šušiašvili. Trener: Igor Milanović.