XS
SM
MD
LG

FON predao krunu Loznici gradu

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vijanović

Posle dva poraza u Loznici od aktuelnog osvajača Kupa Srbije, FON kao branilac titule večeras pred svojom publikom u Šumicama traži pobedu za nastavak finalne play-off serije.Gosti od samog početka vrše presing na poslednju liniju FON-a i nedozvoljavaju im da organizuju napade. Prvu konkretnu akciju na utakmici Loznica u 3. minutu krunisala je golom, strelac je kapiten Perić. Visok ritam drže zeleno-beli, svi pokušaji Fonovaca da organizuju napade završavaju se neuspešno. Kada im to i pođe za nogom, kao hobotnica se na golu ispreči reprezentativi čuvar mreže Vulić.

Nasuprot njima, Kostić iz slobodnjaka sa 8 metara u 7. minutu duplira prednost Loznice, gosti su realizovali obe svoje prilike. Beograđani potom igraju odvažnije, a najbliži pogotku su bili u 13. minutu kada Petrašević sa 10 metara pogađa stativu. Blok koji su gosti postavili pred svojim golom izdržao je sve nalete protivnika pa su na odmor otišli sa dva gola prednosti. 

Hrabro su izašli u nastavku domaći, žele pošto poto da preokrenu rezultat, šuriraju iz svih oružja, ali nikako da pogode cilj. Na drugoj strani Loznica preti iz opasnih kontranapada, a veoma blizu golu su bili u 29. minutu kada Avramović posle dodavanja Kostića pogađa iz blizine stativu, a to isto je ponovio par desetina kasnije i sam Kostić.

Domaći ne koriste sijaset dobrih prilika, nešto maše, a veći deo brani fenomenalni Vulić, koji je prosto spustio roletnu na svoj gol. Gosti, na radost svojih malobrojnih, ali bučnih navijača, preko Matijevića u 30. minutu rešavaju meč i odlaze na velikih tri gola prednosti. 

Poslednjih 7 minuta FON pokušava sa igračem u polju umesto golmana, ali to im se odmah sveti, Rosić sa svoje polovine u 34. minutu pogađa prazan gol za 0:4. Rapsodiju nastavlja Kocić koji sekund kasnije i na vidiku je prava katastrofa domaćih. 

Poučen greškama svojih momaka, trener FON -a Alilović se vraća na igru sa golmanom, nakon prethodno zatraženog tajm-auta. Pet minuta pre kraja domaći su mogli do počasnog gola, ali nemaju sreće, Marjanović pogađa okvir gola. Istom igraču je pošlo za nogom da to ipak uradi 20 sekundi pre kraja susreta i zaključi rezultat na 1:5.

Čista i zaslužena pobeda Loznice grada koja je na inpresivan način osvojila prvu titulu šampiona Srbije, počistivši prošlogodišnjeg prvaka sa sve tri pobede.

FON - LOZNICA GRAD 1:5 (0:2)

SALA: USC Voždovac-Šumice. GLEDALACA: 300. SUDIJE: Radojčić Petar i Jocović Miloš. STRELCI: Marjanović 40.min (FON), Perić 3, Kostić 7, Matijević 30, Rosić 34. i Kocić 34.min (Loznica grad). ŽUTI KARTONI: Aleksić (FON), Ramić i Kostić (Loznica grad).

FON: Josimović, Krasnić, Petrašević, Lazić, Aleksić - rezerve: Ljubić, Kalanović, Kokotović, Pavlović, Pajković, Vučetić, Marjanović, Majstorović.

LOZNICA GRAD: Vulić, Perić, Matijević, Kocić, Ramić - rezerve: Obradović, Koljajić, Janjić, Ristanović, Rakić, Avramović, Rosić, Kostić, Milovanović.