XS
SM
MD
LG
02.07.2022 V. Jankov

Fortuna odbranila trofej

Finalisti bečejskog turnira "Novo selo 2022" - foto: V. Jankov

Bečejska ekipa "Fortuna Sukur Metal" odbranila je lane osvojeni trofej tradicionalnog bečejskog turnira u malom fudbalu "Novo Selo 2022.". Izabranici „selektora“ Lasla Ileša, u čitavom Potisju poznatijeg kao Menoti, savladali su u finalu „Autoservis Obradović“ iz Temerina rezultatom 3:1 (0:0). Pobedniku je pripao pehar i novčana nagrada u iznosu od 80.000 dinara, a drugoplasirana ekipa je inkasirala, pored pehara, 30.000 dinara. U „malom finalu“ bečejska ekipa „Baron“ i „Eurosvit“ iz Bačkog Petrovog Sela igrali su nerešeno 3:3 (2:3), a posle penala radovali su se Petrovoselci ukupnim rezultatom 7:6 i, uz pehar, dobili 10.000 dinara.

Organizator je, zahvaljujući pokroviteljstvu Kancelarije za mlade opštine Bečej, obezbedio prigodne poklone i za najbolje pojedince. Za najboljeg igrača turnira progašen je Slavoljub Dabižljević, Žarko Kobiljski je sa 12 pogodaka bio najefikasniji, a Sava Vadaski je dobio priznanje za najsigurnijeg golmana, uz napomenu da su sva trojica iz pobedničke ekipe. Uručeno je i nekoliko diploma, među kojima i namlađem igraču Aleksandru Barti iz ekipe „Baron“.

U izjednačenoj igri regularnog toka „malog finala“ golove za „Eurosvit“ postigli su Akoš Mesaroš dva i Arnold Deak, a za „Baron“ strelci su bili Milan Necić dva i Nemanja Janković. Prilikom izvođenja penala, precizni u ekipi pobednika bili su Mesaroš, Deak, Stanojev i Pastor, a u poraženoj ekipi Necić, Josimović i Prkosovački.

Iako su u finalu Temerinci poveli sa 1:0 golom Dragana Borića, na kraju su se radovali Bečejci. Zanimljivo da je na 1:1 izjednačio golman „Fortune Sukur Metal“ Sava Vadaski udarcem sa sredine terena, Igor Dražić je preokrenuo rezultat, a Buletin Durmiši u samom finišu postavio konačnih 3:1.

- Ekipa „Fortuna Sukur Metal“ je više puta osvajala novoselski turnir, ali prvi put smo u istom sastavu dve sezone uzastopno pobedili. Ponosni smo na to i verujem da ćemo naredne godine pokušati da zabeležimo trofejni het-trik, veli „selektor“ Menoti.

Pobednička ekipa „Fortuna Sukur Metal“ igrala je u sledećem sastavu: Sava Vadaski, Vladan Vorgučin, Slavoljub Dabižljević, Igor Dražić, Ivan Drapšin, Buletin Durmiši, Žarko Kobiljski, Mita Kobiljski, Stefan Korać, Bojan Lovre, Stojan Milovanov i Bojan Ćulum. Dres poraženig finaliste „Autoservis Obradović“ nosio je sledeći sastav: golman Nemanja Milićević, te igrači Dragan Borić, Borislav Ikrašev, Nemanja Kantardžić, Milan Kovačević, Miloš M. Kovačević, Miloš Kovačević, Adis Kurtiši, Zoran Obradović i Đorđe Prolić.