XS
SM
MD
LG

Sedam dana u znaku dece i sporta u Vrnjačkoj Banji

Dunav osiguranje Sportske igre mladih u Vrnjačkoj Banji

Od 4. do 10. jula u Vrnjačkoj Banji se održava Državno finale Dunav osiguranje sportskih igara mladih. Ovu sportsku manifestaciju je na sportskom terenu ’’Kocka’’ svečano otvorila Daliborka Delibašić, PR igara. Takmičenje će se odvijati u deset sportskih disciplina: odbojci, odbojci na pesku, šahu, tenisu, rukometu, basket 3x3, trka na 60 m, lino između dve vatre, mali fudbal za mlađe, Koka kola kup za starije kategorije. Oko 800 učesnika ovog takmičenja dečaka i devojčica iz 60 mesta u Srbiji smešteni su u hotelu Fontana a takmičenja se odvijaju na sportskom terenu ’’Kocka’’ u Vrnjačkoj Banji. Predsednica Dunav osiguranja sportskih igara mladih Marija Mihajlović nam je rekla da joj je drago što će se deca iz svih krajeva Srbije ovih dana družiti jer su to zaslužili svojim uspehom na prethodnim turnirima, gde su se lepo družili i bili dobri sportisti poštovali su sve principe.

- Zahvaljujem se i lokalnoj samoupravi opštine Vrnjačka Banja i Hotelu ’’Fontana’’ što su sa zadovoljstvom prihvatili da budu domaćini našeg državnog finala. Nadam se da će deca iz Vrnjačke Banje sa sobom poneti najlepše uspomene steći će i nove prijatelje. Ponosna sam na sveukupni rad svoga tima a ove godine smo posebno u velikom broju dobili poverenje dece, njihovih roditelja i nastavnika. Uspeli smo da organizujemo preko 80 događaja za decu u preko 50 mesta u Srbiji. Imamo punu podršku pula naših sponzora, sve je besplatno, zato i na ovom takmičenju želim učesnicima puno uspeha, onima koji budu najuspešniji, provešće se i družiti na Međunarodnoj završnici u Splitu - rekla je Marija Mihajlović.

Daliborka Delibašić je poželela uspeh svim učesnicima igara i lepo druženje napomenuvši da će Kompanija Dunav osiguranje, onima koji budu pokazali fer plej i toleranciju dodeliti tri stipendije od po hiljadu evra. Sportski direktor Dunav osiguranja Sportskih igara mladih Slobodan Popović i direktor ovog takmičenja Filip Komarica pozdravili su sve učesnike Državnog finala i poželeli uspeh tokom takmičenja. Treba na kraju napomenuti da posebnu podršku igrama dece pružaju Aleksandar Čeferin, Johanes Hahn, Luis Figo, Predrag Mijatović, Nemanja Matić, Luka Modrić, Miralem Pjanić, Edin Džeko, Karl Hajnc Rumenige i drugi. Vrednost ovog projekta kod nas u Srbiji prepoznao je i predsednik Aleksandar Vučić pružio je svesrdnu podršku a od 2014. godine postao visoki pokrovitelj projekta igara zajedno sa vladom Republike Srbije.