XS
SM
MD
LG

Siti u nadoknadi do trijumfa

Tuzla siti

U okviru prve utakmice prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu Tuzla Siti  je sa 2:0 savladao Tre Pene.

Junak Tuzlaka bio je Nargalić koji je u sudijskoj nadoknadi postigao dva gola.

Prva dobra prilika iz terenske incijative Tuzla Sitija viđena je u 17. minuti utakmice, ali je udarac Kuzmanovića odbranio Forti. 

Najbolja šansa na utakmici viđena je u 30. minuti utakmice, a tada je Ajdin Nukić silovito šutirao sa desne strane, ali je pogodio samo prečku. U nastavku akcije Veselinovićev udarac je izblokiran.

Do kraja prvog dijela svoj udarac je oprobao i Mehanović, ali je to djelovalo jako slabo, te je ostalo 0:0 na pauzi između dva poluvremena.

Nastavak utakmice je donio nastavak incijative za bh. predstavnika, ali mreže su i dalje mirovale. U 66. minuti utakmice ponovo se zatresao okvir gola, a ovoga puta stativu je pogodio Mićo Kuzmanović.

Najbolja šansa za Tuzla Siti je sigurno bila u 78. minuti utakmice, Nukić je izborio jedanaesterac, a loptu je uzeo Mehanović i namjestio je na jedanaest metara. Međutim, silovit udarac u lijevi golmanov ugao je Forti sjajno pročitao i tako još jedanput sačuvao svoj gol.

Ipak, u drugoj minuti sudijske nadoknade ništa nije moglo spasiti Fortija i ekipu Tre Pene, jer nakon kornera Mehanovića Nargalić pogađa za veliko slavlje Tuzla Citya.

Isti igrač se samo minutu kasnije po drugi put upisuje u strijelce, postavlja konačnih 2:0 i donosi Tuzla Sitiju istorijsku pobjedu.