XS
SM
MD
LG

Musketari u novom ruhu

Detalj sa jedne od prošlosezonskih utakmica Ribnice u Kraljevu

Odbojkaši kraljevačke Ribnice u ponedeljak 1. avgusta završavaju odmor. Tog dana, poštujući dugogodišnju tradiciju, „musketari“ će imati prvo okupljanje i trening i kraljevačkoj vazdušnoj oazi, Borićima na Ratarskom imanju. Iza Ribnice je razočaravajuća sezona, šesto mesto u ligi, ispadanje na prvom stepeniku u plej ofu i Kupu, poraz u Super Kupu Srbije, rezultati su koji ne zadovoljavaju apetite poklonika odbojke u gradu na Ibru. Pogotovo posle osvajanja Kupa Srbije 2021. godine. U ponedeljak počinje da se piše nova stranica bogate istorije kraljevačkog elitnog ligaša,a promene u igračkom kadru su evidentne.

I ove godine start u Borićima - prošlogodišnji prvi trening musketara u vazdušnoj oazi na Ratarskom imanju

Okupićemo se 1. avgusta u Borićima i to će nam jednim delom biti baza u prvoj fazi rada. od igračkog sastava u klubu su ostali iskusni dizač Predrag Bićanin, srednji blokeri Aleksandar Stefanović, Vladimir Gajović i Slobodan Milovanović, primači servisa Branislav Seizović i kapiten Ivan Todorović, te libero Miloš Krsteski. Ribnicu su napustili ruski internacionalac Aleksandar Safonov, Žarko Ubiparip je novi član Vojvodine, a otišao je i Mihailo Pajić. Prvom timu biće priključeni naši juniori Milan Živanović (dizač), Mitar Miljković (korektor) i Relja Milosavljević (srednji bloker). Takođe, igračku karijeru je završio tamo gde je i počeo Vlado Petković. On je u igračkoj penziji, ali je preuzeo funkciju direktora mlađih kategorija kluba – referiše poslednjih dana odmora Milan Buco Simojlović, trener kraljevačke Ribnice.

Bilo je i dolazaka?

- Prva violina u timu biće povratnik na poziciji korektora i jedan od najboljih poentera naše elite Mladen Bojović. Pored njega došli su primač servisa Milutin Mijajlović (Mladi radnik), Nikola Ražnatović (Borac Starčevo) i Nikola Maričić (Mladost Brčko). Rekao bih da je to sada sve, da smo popunili roster, ali prelazni rok traje do nove godine i videćemo.

Ribnica će, kao i prošle godine, jedan deo priprema provesti na planini?

Goč je postao naša baza. Ove godine ćemo od 30. avgusta biti dve nedelje na nama najbližoj i najlepšoj planini. Tamo imamo odlične uslove za rad,a novina je da će pored prve ekipe u tom periodu na Goču raditi i sve mlađe selekcije, dakle kompletan klub, svi treneri i igrači bićemo na jednom mestu. Mislim da se to u istoriji Ribnice nikada nije dogodilo i da će mnogo značiti svima.

U programu i planu rada stratega „musketara“ je i veći breoj kontrolnih utakmica, ali poseban akcenat se stavlja na Memorijalni turnir „Dušan Bošković-Bole“.

Uvod u novu sezonu - detaljsa prošlogodišnjeg meča Ribnica-Olimpijakos na "Memorijalu Dušan Bošković"

Ove godine biće treći po redu turnir i imaće međunarodni karakter. Podižemo lestvicu, želimo atraktivne goste i siguran sam da će ovo biti jedan od najboljih i najkvalitetnijih turnira u Srbiji. Od 27. do 29. septembra svi odbojkaški putevi će voditi u Kraljevo, na pomenuti Memorijal – zaključuje Milan Simojlović, trener odbojkaša Ribnice.

Za razliku od prošle godine, u kraljevačkom superligašu ne govore o ambicijama, nema krupnih reči i obećanja. Sve se svodi na najavu dobrog rada i dobre igre u sezoni koja dolazi. U takvim okolnostima, Ribnica je najopasnija.