XS
SM
MD
LG
09.08.2022 SPD Radnički Kragujevac

Vaterpolisti Radničkog započeli pripreme za novu sezonu

Početak priprema - foto: SPD Radnički Kragujevac

Posle dvoipomesečne pauze, vaterpolisti Radničkog započeli su juče pripreme za novu sezonu, u kojoj ih ponovo očekuje borba na četiri fronta – Ligi šampiona, Regionalnoj ligi, Super ligi i Kupu Srbije.

Prvoj prozivci prisustvovali su direktor kluba Jugoslav Vasović i trener Uroš Stevanović, ali će zbog obaveza Stevanovića sa juniorskom reprezentacijom sa ekipom veći deo priprema obaviti Nemanja Knežević, dojučerašnji selektor Kazahstana, koji je krajem sezone stigao u Kragujevac i započeo rad sa mlađim selekcijama.

Naime, selektora Stevanovića, posle osvajanja Mediteranskih igara, najpre očekuje nastup na U18 Svetskom prvenstvu u Beogradu, od 11. do 19. avgusta, a zatim i U19 Evropskom prvenstvu u Podgorici, od 18. do 25. septembra.

Zgusnut je i raspored seniorske reprezentacije, pa je sa prve prozivke izostala većina prvotimaca. Čak sedmorica igrača Radničkog su na pripremama reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo koje se od 27. avgusta do 10. septembra održava u Splitu. To su Lazar Dobožanov, Luka Pljevančić, Nikola Lukić, Nemanja Vico, Bogdan Gavrilović, Marko Radulović i Stefan Branković. U srcu Šumadije još uvek nema ni hrvatskog reprezentativca Josipa Vrlića i crnogorskog Alekse Ukropine, koji se sa svojim selekcijama takođe pripremaju za to takmičenje.

Nema sumnje da će oni biti spremni, ali je pitanje koliko će biti odmorni, jer su odmah po završetku naporne klupske sezone uskočili u reprezentativnu opremu. Dobožanov, Lukić, Vico i Radulović su igrali i na Svetskom prvenstvu, a u Svetskoj ligi su im se pridružili i Pljevančić, Branković i Gavrilović.

Od prošlosezonskih prvotimaca pripreme su započeli Miloš Ćuk, Filip Janković, Stefan Todorovski, Nemanja Stanojević, Uglješa Panić, Jovan Tanasijević i Filip Milutinović, a sa njima radi i nekoliko mlađih igrača koji će pokušati da se izbore za veću minutažu.

Početak sezone zakazan je za 8. oktobar.