XS
SM
MD
LG
12.08.2022 V. Jankov

Memorijalni turnir "Zoltan Nađ Čampika": "Kvintet" obezbedio četvrtfinale

Ekipa Bečejprevoz ima samo teoretske pabse za nastavak takmičenja - foto: G. Lazić

Prva faza, igranje u grupi, petrovoselskog Memorijalnog turnira „Zoltan Nađ Čampika“ u malom fudbalu završava se večeras. Sutra je slobodan dan, a možda i u nedelju.

- Po završetku večerašnjih utakmica u grupi, kontaktiraćemo ekipe koje su prošle u četvrtfinale i dogovoriti se da li da sa ovom fazom krećemo u nedelju ili ponedeljak. U narednoj fazi takmičenja igraće se po dve utakmice tokom večeri. Znači, preostaju nam, ne računajući večerašnji, još četiri dana turnira, rekao nam je u ime organizatora Goran Lazić.

U prvoj utakmici sinoćnog programa odlučivalo se koja će ekipa, kao četvrta u grupi, proći u četvrtfinale. Ekipi Maćika Križak Novoselci iz Bečeja bila je potrebna pobeda u okršaju sa direktnim konkurentom Kancelarijom za mlade. I uspeli su. Pobedili su sa 6:5 i nastavljaju takmičenje.

U drugoj grupi Bečejprevoz je igrao nerešeno 1:1sa ekipom Dragon bal Junajted iz Turije. Bečejska ekipa Fortuna Sukur Metal je opravdala ulogu favorita i u poslednje dve utakmice večeri zabeležila isto toliko pobeda i nedostižna je na tabeli svoje grupe sa 16 bodova. Prvo su savladalipetrovoselsku ekipu Mi nismoanđeli sa 3:0, a potom Kafe bar Nađa iz Kumana sa 4:0. U ovoj grupi, mada je ostalo da večeras odigraju utakmicu, jedino ekipa Mi nismo anđeli, jer je poslednja bez bodova, nema šansu za četvrtfinale. Fortuna je sa 16 bodova obezbedila nastavak takmičenja kao prvoplasirana iz grupe, a svi ostali imaju realne ili teoretske šanse za prolaz.

Evo i parova večerašnjeg programa: od 20 sati igraju Severtrans(Senta) –Bečejprevoz (Bečej). U 20,45 sastaju se Dragon bal Junajted (Turija) – Agromaus (Nadalj). Za 21,30 zakazan je susret Kafe bar Nađa (Kumane) – Agromaus i od 22,15 sati odmeriće snagu Kafe bar Nađa – Mi nismo anđeli.

Imajući dosadašnje rezultate u vidu, „kvintet“ je obezbedio plasman u četvrtfinale. Iz jedne grupe to su: 1. Eurosvit NK  automobili (Bačko Petrovo Selo), 2. Super klopa (Bečej), 3.Vukša Šped (Novi Beograd) i Maćika Križak Novoselci (Bečej), a iz druge grupe 1. Fortuna Sukur Metal (Bečej), dok će se večeras odlučiti koje tri ekipe i s koje pozicije nastavljaju tamičenje.  Podsetimo, nagradni fond turnira je 300.000 dinara. Pobedniku će pripasti 200.000, drugoplasiranoj ekipi 70.000, a trećeplasiranoj 30.000 dinara. Prigodnim nagradama biće darivani i najbolji pojedinci: igrač, strelac i golman.