XS
SM
MD
LG
16.08.2022 V. Jankov

Odigrane prve četvrtfinalne utakmice Memorijala "Zoltan Nađ Čampika"

Detalj sa prve četvrtfinalne utakmice - foto: V. Jankov

Petrovoselski Memorijal 'Zoltan Nađ Čampika" u malom fudbalu ušao je u završnu fazu. Pobedama u četvrtfinalu, dobiveni su prvi polufinalisti. Fortuna Sukur Metal je, prema očekivanju, pobedila (7:3) ekipu Maćika Križak Novoselci, a Eurosvit NK automobili su, posle 0:0 u regularnom toku, do polufinala stigli boljim izvođenjem penala (4:3) u okršaju sa ekipom Kafe bar Nađa iz Kumana.

Uvertira četvrtfinalnim utakmicama bila je revijalna utakmica između „plavih“ i „crvenih“ Škole fudbala OFK Bečej 1918 godišta 2012. i 2013. sa Jovanom  Ćukom u ulozi vođe. Među dečacima bila je i devojčica Ana Barta. Pobedili su „plavi“ sa 3:2, a golove su postigli Levente Šeljmeši (2) i Denis Guncer za „plave“, a za „crvene“ je oba gola postigao Viktor Reperger.

- Revijalna utakmica se pokazala kao „pun pogodak“, pa će i ostalih večeri završnice turnira biti ovakvih utakmica. Večeras će na terenu biti deca iz Ade i Mola. Apostrofirao bih potez jednog od sponzora turira Zoltana Čeria, jer je donirao 2.000 čokoladica proizvedenih u svojoj firmi „Sweetsystem“ iz Bačkog Petrovog Sela i specijalno za ovu priliku imaju omot s nazivom turnira, koje se dele gledaocima. A kad su gledaoci u pitanju, i ove večeri ispunili su tribinu do poslednjeg mesta, ponosno naglašava u ime organizatora Goran Lazić.

Iako je druga četvrtfinalna utakmica završena bez golova, jedina do sada na turniru, efikasnost 12. dana je bila zavidna, jer je, zahvaljujući penalima, viđeno ukupno 17 golova i sada se stiglo do 226 golova na 44 utakmice. U dečica u revijalnoj utakmici su se uklopila u prosek od pet golova po utakmici. A kada smo kod opštih utisaka, dodajmo da je sudijski par Stevan Jurić iz Sente i Dejan Sretenović iz Čoke na veoma autoritativan način obavio svoj deo posla.

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici sastali su se prvoplasirani iz jedne grupe, Fortuna Sukur Metal, i četvrtopalsirani iz druge drupe, Maćika Križak Novoselci. Nije bili dileme ko će pobediti. Ekipa „selektora Menotia“ je opravdala epitet favorita i kao jedina neporažena ekipa na turniru nastavlja takmičenje. Evo i sastava obe ekipe sa strelcima.

Fortuna Sukur Metal: Andrić, Grbić, Guberinić (gol u 26. minutu), Gujanica, Zeljković (38), Stanić (6, 28), Stanojev, Tomić (12), Tomčić (30), Celin, Čičić (15).   

Maćika Križak Novoselci: Radosavljev, Agoč, Vinkler, Vuković, Dimitrijević, Josipović, Lukić, Marković, Mesaroški (27), Ristić (34), Crnjin (9).

Druga četvrtfinalna utakmica između petrovoselske ekipe Eurosvit NK automobili i Kafe bar Nađa iz Kumana završena je bez golova zahvaljujući izvrsnim odbrana Tibora Erega iz prve i Nikole Perišića iz druge ekipe.     Prilikom izvođenja penala, nisu bili toliko uspešni, jer su u prvoj seriji od tri penala svi izvođači snažnim šutevima zatresli mreže. Kod Petrovoselaca Šandor Mihalec, Akoš Mesaroš i Jovan Mitrović, a kod Kumančana Nebojša Đukić, Martin Jelić i Marko Spahić. Pošto je četvrti šut sa sedam metara Milana Kovačevića odbranio  Tibor Ereg, Tamaš Nađ je bio precizan i obezbedio nastavak takmičenja svojoj ekipi.

Eurosvit NK automobili: Ereg, Jovičić, Mesaroš, Mitrović, Mihalec, O. Nađ, T. Nađ, A. Stanojev, D. Stanojev, Hajdu.

Kafe bar Nađa: Perišić, Barta, Gavrić, Đukić, Jelić, Milan Kovačević, Miloš Kovačević, Nosonjin, Obradović, Simonović, Spahić.

Večeras program počinje u 20,15 sati revijalnom utakmicom dece iz Ade i Mola. Od 21 sat igraće se treća četvrfinalna utakmica između ekipa Vukša Šped iz Novog Beograda i Dragon bal Junajted iz Turije, a od 22 sata na teren će Super klopa (Bečej) i Agromaus (Nadalj).

Podsetimo da je nagradni fond turnira 300.000 dinara. Pobedniku će pripasti 200.000, poraženom u finalu 70.000, a pobedniku u "malom finalu" za treće mesto 30.000 dinara.