XS
SM
MD
LG
19.08.2022 V. Jankov

Trijumf Fortune Sukur Metal

Tri najuspešnije ekipe sa peharima - foto: V. Jankov

Višeminutni vatromet nad centrom za male sportove u Bačkom Petrovom Selu označio je kraj ovogodišnjeg letnjeg turnira u malom fudbalu, koji se od ove sezone igra kao Memorijal „Zoltan Nađ Čampika“. Posle 15 dana, tačno 50 utakmica i 252 gola u takmičarskom programu, trijumfovala je bečejska ekipa „Fortuna Sukur Metal“, koja je u finalu rezultatom 4:1 (2:0) pobedila  novobeogradsku ekipu „Vukša Šped“. Pored pehara, pripala im je i novčana nagrada u iznosu od 200.000 dinara, dok su Novobeograđani inkasirali 70.000. I u „malom finalu“ za treće mesto, Bečejci su bili uspešniji. „Super klopa“ je „minimalcem“ slavila u sudaru sa domaćinom „Eurosvit NK automobili“ i uz pehar dobila 30.000 dinara.

Kada su pojedinačne nagrade u pitanju, pehar i večeru za dve osobe u bečejskom restoranu „Blu Mun“ kao najbolji igrač turnira dobio je Đorđe Celin iz pobedničke ekipe. Sa 12 postignutih golova najefikasniji igrač je Šandor Mihalec (Eurosvit NK automobili) i uz pehar primio je vaučer za dve osobe restorana „Mapamondo“ u Bečeju. Za najsigurnijeg golmana proglašen je Ivan Živković (Vukša Šped) i on je, uz pehar, nagrađen večerom za dve osobe u elitnom bečejskom restoranu „Baron“. Uručeno je i specijalno priznanje živoj legendi fudbala u najvećem potiskom selu Deže Galusu, poznatijem kao Sep Majer, jer je u 61. godini bio na golu ekipe „Mi nismo anđeli“. U ime organizatora turnira, opštine Bečej, Saveza sportova najveće postiske opštine, Kancelarije za mlade bečejske opštine,  MZ Bačko Petrovo Selo i FK Jedinstvo iz mesta, sve nagrade je uručio Goran Lazić.

- Prezadovoljnismo kako je protekao „prvenac“ Memorijal „Zoltan Nađ Čampika“, zahvaljujemo se brojnim sponzorima, među kojima posebno Zoltanu Čeriu, jer je donirao 2.000 čokoladica iz svog proizvodnog programa sa omotom naziva turnira, koje su u završnici turnira deljene brojnim gledaocima.Poslednjih večeri turnira smo organizovali i revijalne utakmice u kojima su se predstavile Škole fudbala iz Ade, Bečeja, Mola i, naravno, Bačkog Petrovog Sela, ponosno nam je rekao Goran Lazić.

Poslednje veče počelo je revijalnom utakmicom kadeta FK Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela i FK Bačka iz susednog Mola. Pobedili su Molci rezultatom 2:1, a gol odluke postigao je David Vilmoš u poslednjim trenucima utakmice. Pre toga, domaćin je poveo golom koji je postigao Nemanja Ibišaj, a izjednačio je Vuk Đurović.

Utakmica za treće mesto je bila izuzetno dramatiča i neizvesna po pitanju rezultata, jer su golmani Isidor Milovanov (Super klopa) iTibor Ereg (Eurosvit NK  automobili) bili na visini zadatka. Pogotovo drugopomenuti Ereg, koji je briljirao odbanio sijaset šuteva ka njegovom golu. Ipak, savladan je u 38. minutu posle snažnog šuta pod prečku Nenada Kudrića.

Finalna utakmica je bila lepa za gledanje, ali se videlo da su Bečejci kvalitetniji. Golom Nikole Tomića poveli su već u 8. minutu, a minut kasnije u listu strelaca upisao se i Đorđe Celin, pa se na odmor otišlo rezultatom 2:0. Kada je u 26. minutu Milan Čačić postogao 250. gol na turniru i povisio rezultat na 3:0, sve je bilo jasno. Istina Aleksandar Zafirov je u 34. minutu uspeo da smnaji rezultat, a tačku na trijumf stavio je Nikola Tomić u 39. minutu za konačnih 4:1.

Evo i sastava ekipa sa strelcima poslednje turnirske večeri, kada su pale odluke o konačnom plasmanu.

Fortuna Sukur Metal: Andrić, Grbić, Guberinić, Gujanica, Zeljković, Stanić, Stanojev, Tomić (8,39), Tomčić, Celin (9), Čačić (26), a selektor je bio Ileš Laslo „Menoti“.

 Vukša Šped: Živković, Gajić, Drobnjak, Đukić, Zafirov (34), Krsmanović, Markioli, Nađ, Rasimi, Smiljanić, Stojković.

Super klopa: Milovanov, Vadaski, Dabižljević, Dražić, Drapšin, Durmiši, Korać, Kudrić (35), Ćuk.

Eurosvit NK automobili: Ereg, Jovičić, Mesaroš, Mihalec, O. Nađ. T. Nađ, A. Stanojev, D. Stanojev, Hajdu.

Deže Galus primio je od Gorana Lazića priznanje kao jedna od živih legendi petrovoselskog fudbala - foto: V. Jankov