XS
SM
MD
LG

Uzdaju se u spoj iskustva i mladosti

U dvostrukoj ulozi: Tibor Ereg je golman i predsednik Jedinstva - foto: V. Jankov

Neizvesnot oko termina starta Međuopštinske fudbalske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran uslovila je u FK Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela da seniori još uvek, uslovno, miruju. Kažemo uslovno, jer je veliki broj njih minule dve nedelje učestvovao na tradicionalnom letnjem turniru u malom fudbalu Memorijal „Zoltan Nađ Čampika“.

- Mi smo specifičan klub. Malo je seniora iz sela i akcenat rada u klubu je na mladima. Danijel Stanojev i Endre Molnar rade sa mlađim selekcijama, a iz kadetskog pogona ćemo par igrača, uz lekarsko uverenje, registrovati za seniorski tim, pa će nam ekipa biti spoj iskustva i mladosti. Jer, Jovan Drašković i Robert Rehecki su odlučili da prestanu sa aktivnim igranjem, ali Aristid Laćak i Zelan Tot su ostali iz „kvarteta“ koji je svojevremeno stigao iz Bajše. Od Bečejaca, tu su veterani Nikola Vuković, Miodrag Vučković, Lazar Dabižljević, Ivan Drapšin, Sabolč Sel, zatim Srbobranac Viktor Tot, te Šandor Mihalec i ja od meštana, pa ko kad bude mogao sa mladima će formirati ekipu koja će, verujem, moći uspešno da se nosi sa ostalim rivalima. Iduće godine obeležavamo 110 godina igranja fudbala u selu, pa bi bilo lepo da takav jubilej ispratimo dobrim igrama i rezultatima. Ko zna, možda će nam se ukazati mogućnost da do kraja prelaznog roka još nekoga registrujemo, kako bismo iz kvantiteta izvukli kvalitet, rekao nam je predsednik kluba i golman Jedinstva iz Bačkog Petovog Sela Tibor Ereg.

Po svemu sudeći, MOFL će startovati polovinom septembra, što znači da Petrovoselci imaju malo vremena za uigravanje. Mladi će fizički biti spremni za izazove, jer vredno rade, a stariji će se osloniti na iskustvo i svežinu, pa će se iz utakmice u utakmicu menjati. U svakom slučaju, u klubu su optimisti i veruju da će moći da se bore za gornji deo tabele.


Tomislavci 3 : 2 Proleter
Sloboda 3 : 0 Pobeda
Solunac N&Đ Jerković Karađorđevo 3 : 0 Eđšeg
Slavija 3 : 5 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tomislavci 16 14 2 0 44
2 Solunac N&Đ Jerković Karađorđevo 16 12 2 2 38
3 Proleter 16 10 3 3 33
4 Mladost 16 9 0 7 27
5 Sloboda 16 7 2 7 23
6 Jedinstvo 15 5 1 9 16
7 Slavija 15 4 1 10 13
8 Eđšeg 16 2 4 10 10
9 Pobeda 16 0 1 15 1